Η Microsoft τερματίζει την υποστήριξη για mobile push notifications σε συσκευές με Windows Phone 7 και 8 από τις 20 Φεβρουαρίου. Οι συσκευές Windows Phone 7.5 και 8.0 δεν θα λαμβάνουν επίσης ειδοποιήσεις.

Επίσης θα χάσουν τη δυνατότητα να ανανεώνουν τα live tiles που δείχνουν διάφορες χρήσιμες πληροφορίες με μία ματιά, ενώ οι χρήστες δεν θα μπορούν να εντοπίζουν συσκευές με το χαρακτηριστικό “find my phone”. Να αναφέρουμε ότι τα κινητά με τις παραπάνω εκδόσεις του λειτουργικού συστήματος της Microsoft κυκλοφόρησαν το 2011 και το 2012. Αν αναρωτιέστε, πράγματι πρόκειται για ένα ακόμη καρφί στο φέρετρο των Windows Phone. Η Microsoft ανακοίνωσε τον Οκτώβριο ότι θα σταματήσει να αναπτύσσει νέα χαρακτηριστικά ή hardware για τα Windows 10 Mobile.

Ακόμα και πιο πριν η Microsoft είχε παραδεχτεί κατά κάποιο τρόπο ότι το mobile λειτουργικό της σύστημα ήταν νεκρό σχεδόν για ένα χρόνο καθώς τα ποσοστά του στην αγορά μειώνονταν κατά τη διάρκεια του 2016 για να φτάσουν να κατέχουν μερίδιο μόλις 0,1% το πρώτο τρίμηνο του 2017 σύμφωνα με την IDC.

Στην ανακοίνωση της, η Microsoft διαβάζουμε μεταξύ άλλων τα εξής: “Τα Windows Phone 7.5 και Windows Phone 8.0 έφτασαν στο τέλος των ημερομηνιών υποστήριξής τους, και επομένως οι υπηρεσίες για τις συγκεκριμένες εκδόσεις των Windows θα σταματήσουν να λειτουργούν με το καιρό”. Παράλληλα, να αναφέρουμε πως τα νεότερα κινητά που τρέχουν Windows 10 Mobile θα υποστηρίζονται πλήρως και τα Windows Phone 8.1 συνεχίζουν να λαμβάνουν ειδοποιήσεις.

The Verge

Windows Central