Την τρέχουσα περίοδο υπάρχουν αρκετοί browsers, από τους οποίους οι χρήστες μπορούν να επιλέξουν αυτόν που κρίνουν ως καταλληλότερο. Ένας νέος browser όμως, ο Vivaldi, κάνει την είσοδό του με την πρώτη σταθερή έκδοση 1.0, που είναι διαθέσιμη στο κοινό.

Ο συγκεκριμένος browser αποτελεί πρωτοβουλία του συνιδρυτή και πρώην CEO του Opera, Jon von Tetzchner. Το σημαντικότερο χαρακτηριστικό του Vivaldi είναι ότι προορίζεται για power users. Σε αντίθεση με τον Chrome και τον Firefox που διαθέτουν τις βασικές δυνατότητες προεγκατεστημένες και οι υπόλοιπες έρχονται με extensions, ο Vivaldi διαθέτει πολλές δυνατότητες προεγκατεστημένες.

 

Για τον λόγο αυτό, οι δημιουργοί του ξεκαθαρίζουν ότι ο συγκεκριμένος browser δεν απευθύνεται σε όλα τα είδη χρηστών. Η βασική έκδοση του Vivaldi διαθέτει δυνατότητες όπως το Tab Stacks και το Tiling, την καταγραφή σημειώσεων, gestures με το ποντίκι και παραμετροποιήσιμες συντομεύσεις πληκτρολογίου.

 

Σε περίπτωση που οι προεγκατεστημένες δυνατότητες του Vivaldi δεν καλύπτουν τις ανάγκες κάποιου χρήστη, ο browser είναι συμβατός και με αρκετά extensions του Google Chrome. Σε γενικές γραμμές, πρόκειται για έναν browser που διαφοροποιείται από την πλειοψηφία των browsers που χρησιμοποιούμε και απευθύνεται σε μια συγκεκριμένη μερίδα χρηστών.

 

https://www.youtube.com/watch?v=HQR2Vxz_UVE

 

File.png Download: Vivaldi
Link.png Site: SlashGear