Ένα βήμα πιο κοντά στην τελική έκδοση του Firefox 4 για κινητά τηλέφωνα έκανε σήμερα η Mozilla με την κυκλοφορία της RC έκδοσης του δημοφιλούς browser.

 

Η τελευταία έκδοση του Firefox 4 Mobile είναι αρκετά σταθερή καθώς αφήνει πίσω της τη δοκιμαστική περίοδο και ενσωματώνοντας αρκετές νέες λειτουργίες. Το περιβάλλον της εφαρμογής έχει ανανεωθεί σε μεγάλο βαθμό ενώ ξεχωρίζουν οι δύο μπάρες εργασίας στο αριστερό και δεξιό μέρος της εφαρμογής. Η αριστερή μπάρα εμφανίζει όλες τις καρτέλες που έχει ανοίξει ο χρήστης και διευκολύνει την εναλλαγή μεταξύ αυτών. Η δεξιά μπάρα περιέχει το κουμπί των αγαπημένων σελιδοδεικτών όπου μπορεί κανείς να προσθέσει την τρέχουσα σελίδα στο φάκελο με τα «αγαπημένα». Και οι δύο μπάρες ενεργοποιούνται με δεξί ή αριστερό «σύρσιμο» στην οθόνη ανάλογα με το ποια θέλουμε να ανοίξουμε.

 

Όσον αφορά την ταχύτητα κατά την περιήγηση στο Internet, η Mozilla αναφέρει ότι η έχει αυξηθεί σημαντικά, χάρις της βελτιωμένης μηχανής JavaScript που διαθέτει.

 

Επίσης, στην τελευταία έκδοση έχει ενσωματωθεί η λειτουργία Sync μέσω της οποίας μπορεί να πραγματοποιηθεί συγχρονισμός δεδομένων μεταξύ των διαφόρων εκδόσεων του Firefox όπως το ιστορικό, οι αποθηκευμένοι σελιδοδείκτες, οι κωδικοί εισόδου σε ιστοσελίδες, οι ανοιχτές καρτέλες αλλά και οι αποθηκευμένες πληροφορίες φορμών. Να σημειωθεί ακόμη ότι η έκδοση για κινητά τηλέφωνα υποστηρίζει μέχρι στιγμής 150 επεκτάσεις.

 

Η τελική έκδοση της εφαρμογής αναμένεται την επόμενη εβδομάδα για Android κινητά τηλέφωνα και Maemo.

 

Link.png Site: downloadsquad.com