Μπορεί ο Firefox 4 να μην έχει βγει ακόμη από την beta φάση, ήδη όμως έχει ξεκινήσει ο σχεδιασμός για την επόμενη έκδοση του δημοφιλούς browser. Η Mozilla μάλιστα δημοσίευσε μερικά mock-ups που απεικονίζουν στοιχεία από το περιβάλλον χρήσης που μπορεί να έχει ο Firefox 5, φανερώνοντας αν μη τι άλλο κάποια από τα θέματα που απασχολούν τους προγραμματιστές της. Αυτό που ξεχωρίζει είναι η λειτουργία του “site specifics”, που με μια πρώτη ματιά μοιάζει να αποτελεί την απάντηση στα “pinned sites” του Internet Explorer 9.

 

16-02-2011-17-51-14.png

Σε αντίθεση με την υλοποίηση της Microsoft, όπου οι επιλογές που αφορούν τον συγκεκριμένο ιστοχώρο εμφανίζονται στο εικονίδιο της εφαρμογής στην μπάρα εργασίας, εδώ έχουμε ένα νέο tab ενσωματωμένο στον browser, δίπλα στο κουμπί που ανοίγει το βασικό μενού του Firefox.

 

Κατά τα άλλα, φαίνεται πως υπάρχει η πρόθεση να οργανωθούν καλύτερα τα addons, ώστε ο χρήστης να μπορεί να καταλάβει τί εγκαταστάθηκε από τον ίδιο και τί από τρίτες εφαρμογές, να προβληθεί περισσότερο το Firefox Sync, αλλά και να αυξηθεί το μήκος της περιοχής αναζήτησης.

 

 

Link.png Site: ZDNet