Δεν προλάβαμε να μιλήσουμε για την ενσωμάτωση των διεργασιών του Direct2D που επιτρέπουν τη GPU Acceleration στον Internet Explorer 9 και φαίνεται πως η Mozilla και ο Firefox έχουν ήδη αποκτήσει το συγκεκριμένο χαρακτηριστικό, που θα δούμε σε λίγο σε μια νέα έκδοση!

 

Όλα ξεκίνησαν με ένα tweet του Chris Blizzard, Director of Developer Relations της Mozilla, μέσα στο οποίο έλεγε: "Είναι ενδιαφέρον - κι εμείς κάνουμε το ίδιο πράγμα με την υποστήριξη του Direct2D stoν Firefox - βάζω στοίχημα ότι θα το βγάλουμε πρώτοι στην αγορά", αμέσως μετά την ανακοίνωση της Microsoft.

 

Λίγο αργότερα, ο developer του Firefox, Bas Schouten, έγραψε μερικά λόγια για την ενσωμάτωση του Direct2D στον browser, τονίζοντας ότι δε θα δείχνει διαφορετικός, αλλά θα είναι αρκετά πιο γρήγορος στην επεξεργασία και απεικόνιση των ιστοσελίδων, δείχνοντάς μας και μερικά νούμερα από τα τεστ που έτρεξαν.

 

Όπως βλέπετε, αρκετές ιστοσελίδες έδειξαν μια μικρή βελτίωση, ενώ άλλες είχαν δραματικά καλύτερες επιδόσεις με τη GPU Acceleration, πράγμα που πλέον ανυπομονούμε να δούμε και με τα ίδια μας τα μάτια!

 

Source.png Πηγή: myplaisio.gr

Picture.png Εικόνα: Acceleration