Ένα ιδιαίτερα σημαντικό bug στον Internet Explorer 7, το οποίο εκμεταλλεύονται τώρα οι χάκερς, υπάρχει τελικά και σε παλαιότερες εκδόσεις του δημοφιλούς browser, που χρησιμοποιούνται ακόμα από αρκετούς χρήστες.

 

Σε αναθεωρημένη συμβουλή ασφαλείας προς όλους τους χρήστες του IE, η Microsoft επιβεβαίωσε ότι το bug για το οποίο είχε «κατηγορηθεί» η έκδοση 7 του Internet Explorer, υπάρχει και σε παλαιότερες εκδόσεις όπως η 6, η 5 αλλά και η νεότερη IE8 Beta 2, σε εκδόσεις δηλαδή που η Microsoft υποστηρίζει και επίσημα. (IE5.01, IE6 και IE7)

 

Το bug μπορεί να δώσει στον χάκερ που καταφέρνει να το εκμεταλλευτεί, τα ίδια δικαιώματα με αυτά του τοπικού χρήστη. Αν λοιπόν ο χρήστης έχει δικαιώματα administrator, τα ίδια δικαιώματα θα αποκτήσει και ο εισβολέας, με όποιες συνέπειες μπορεί να έχει αυτό για τον κάτοχο του υπολογιστή.

 

Η συμβουλή της Microsoft απέναντι στο συγκεκριμένο bug είναι η εκτέλεση του Internet Explorer σε protected mode καθώς και η χρήση firewall προγράμματος, η ενημέρωση όλων των προγραμμάτων με τα πιο πρόσφατα updates και τέλος η εγκατάσταση anti-virus και anti-spyware λογισμικού.

 

Ξέχασε να αναφέρει ότι ο χρήστης μπορεί να χρησιμοποιήσει και κάποιον άλλο browser όπως τον Firefox, Opera, Chrome μέχρι να διορθώσει το συγκεκριμένο patch…

 

Source.png Πηγή: pcw.gr