Η Μεγάλη Βρετανία εισήγαγε τον περασμένο Φεβρουάριο μια νέα πρωτοβουλία, στο πλαίσιο της οποίας οι κρατικές υπηρεσίες θα έπρεπε να στραφούν σε ανοικτό λογισμικό προκειμένου να μειώσουν το λειτουργικό τους κόστος και άρα τα ποσά που αντλούν από τον κρατικό προϋπολογισμό. Φαίνεται ότι η πρωτοβουλία αυτή έχει ήδη αρχίσει να αποδίδει, όπως ανακοίνωσε πρόσφατα η βρετανική κυβέρνηση.

 

Η υπουργός Εσωτερικών Angela Smith δήλωσε ότι -σύμφωνα με τα τελευταία στοιχεία- το 25% των γυμνασίων/λυκείων της χώρας διαθέτει έναν τουλάχιστον υπολογιστή που τρέχει σε περιβάλλον Linux. Επίσης, το 35% των φορέων που σχετίζονται με το σύστημα υγείας χρησιμοποιεί το λογισμικό ανοικτού κώδικα.

 

Η περίπτωση αυτή καταδεικνύει ότι η διείσδυση του ανοικτού λογισμικού σε κρατικούς οργανισμούς είναι απλώς θέμα πολιτικής βούλησης. Με δεδομένο ότι η πλειονότητα των δημοσίων υπαλλήλων χρησιμοποιεί τους υπολογιστές για την εκτέλεση στοιχειωδών εργασιών, το Linux είναι μια επιλογή που δεν έχει να ζηλέψει τίποτα από τα Windows και Mac OS X.

 

 

Source.png Πηγή: PC-Magazine