Εγκαθιστώντας Linux και OpenOffice στους δημοτικούς σταθμούς εργασίας, αντικαθιστώντας τα Windows και το Office, ο δήμαρχος του Μονάχου υπολογίζει ότι έχει εξοικονομήσει 4 εκατομμύρια ευρώ μόνο για το 2011.

 

Ο δήμαρχος του Μονάχου της Γερμανίας, Christian Ude, είναι αρκετά υπερήφανος από την μετάβαση των συστημάτων πληροφορικής που πραγματοποιήθηκε στην πόλη, αναφέρει η ιστοσελίδα του The Register.

 

Στα πλαίσια του έργου LiMux, που ξεκίνησε πριν αρκετά χρόνια (2004), ο δήμος μετέφερε το σύστημα των 14.000 υπολογιστών Windows σε Linux. Η σουίτα γραφείου της Microsoft, το Office, αντικαταστήθηκε από το OpenOffice. Και σύμφωνα με τον Christian Ude, τα αποτελέσματα, σε οικονομικό επίπεδο, είναι άκρως ικανοποιητικά.

 

Ο δήμαρχος επιβεβαιώνει ότι με αυτόν τον τρόπο εξοικονομήθηκαν 4 εκατομμύρια ευρώ μόνο για το περσινό έτος, λαμβάνοντας υπόψη το κόστος των ενημερώσεων για τα Windows και το Office.

 

Επίσης για την εξοικονόμηση χρημάτων συνέβαλε η μείωση των κλήσεων για τεχνική υποστήριξη (46 το μήνα έναντι 70 πριν), καθώς και η μεγαλύτερη διάρκεια ζωής των υπολογιστών, με το Linux να αποδεικνύεται λιγότερο απαιτητικό σε πόρους.

 

Source.png Πηγή: ZDnet.fr Migration vers Linux : 4 millions d’euros économisés par la ville de Munich [fr]