Η Apple αναμένεται να χρησιμοποιήσει την επόμενη μεγάλη έκδοση του λειτουργικού της συστήματος για Mac, γνωστό και ως OS X 10.12, με στόχο να επεκτείνει την λειτουργία της Siri και σε άλλες προϊοντικές σειρές.

Την περασμένη χρονιά, η Apple ενσωμάτωσε την Siri στα Apple Watch και Apple TV και φέτος, το 2016, η Siri πρόκειται να φτάσει και στους υπολογιστές Mac. Η Αμερικάνικη εταιρεία δοκιμάζει το χαρακτηριστικό εσωτερικά σε διάφορες εκδόσεις του OS X που ενσωματώνουν την Siri από το 2012, ωστόσο πηγές λένε τώρα πως η Apple έχει κατασταλάξει στο πως θα μοιάζει/ λειτουργεί το περιβάλλον χρήσης στο OS X και σύντομα θα διαθέσει το χαρακτηριστικό.

 

Η Apple αναμένεται να ανακοινώσει το OS X 10.12 τον Ιούνιο στο ετήσιο WorldWide Developers Conference. Αντί να ενσωματώσει την Siri ως ένα swipe menu παρόμοιο με το Notification Center στο OS X ή σαν μία εφαρμογή σε προβολή πλήρους οθόνης όπως συμβαίνει στα iPhone και iPad, η Siri for the Mac αναμένεται να ενσωματωθεί στην μπάρα μενού (Menu Bar) στους νέους Macs. Όπως συμβαίνει με το εικονίδιο με τον μεγεθυντικό φακό για το Spotlight ή το εικονίδιο για το Notification Center, το εικονίδιο της Siri που θα βρίσκεται στην πάνω δεξιά γωνίας της μπάρας μενού του OS X θα ενεργοποιεί το χαρακτηριστικό voice control. To interface που θα είναι σκουρόχρωμο, θα περιλαμβάνει χρωματιστές κυματομορφές που θα δείχνουν την ομιλία.

 

Το design πάντως στο interface δεν έχει οριστικοποιηθεί και ενδέχεται να υπάρξουν αλλαγές μέχρι την επίσημη παρουσίαση του. Φυσικά, θα λειτουργεί η εντολή “Hey Siri”, όπως συμβαίνει και στις συσκευές iPhone και iPad ενώ θα παρέχεται επιλογή ενεργοποίησης της με κάποιο συνδυασμό πλήκτρων στο keyboard. Το OS X 10.12 που έχει την κωδική ονομασία Fuji αναμένεται να περιλαμβάνει μικρές αισθητικές βελτιώσεις και user-interface tweaks ωστόσο οι αλλαγές αναμένεται να είναι σημαντικά λιγότερες σε σχέση με το update του OS X Yosemite.

 

Link.png Site: 9to5Mac