Η έκδοση του OS X 10.9 αναμένεται να παρουσιαστεί τον προσεχή Ιούνιο στο συνέδριο WWDC 2013 αλλά ήδη έχουμε τις πρώτες αξιόπιστες πληροφορίες για το τι νέο φέρνει το λειτουργικό σύστημα των υπολογιστών της Apple.

Σύμφωνα με την ιστοσελίδα 9to5mac, το OS X 10.9 με κωδική ονομασία Cabernet, θα συνεχίσει την περαιτέρω ενοποίηση με το iOS με βάση την παρουσίαση κοινών εφαρμογών (iMessages, Notes, Reminders, Air Play, κ.α) ενώ θα διαθέτει και χαρακτηριστικά που προορίζονται κυρίως για πιο εξελιγμένους χρήστες.

 

Η εφαρμογή Finder θα υποστηρίζει tags αλλά και καρτέλες (tabs), χαρακτηριστικά που οι χρήστες είχαν μέχρι σήμερα μόνο με τη χρήση προγραμμάτων τρίτων κατασκευαστών. Ο Safari browser θα δεχθεί σημαντικό ανασχεδιασμό προκειμένου να γίνει πιο γρήγορη εφαρμογή αλλά και να φορτώνει πιο γρήγορα τις ιστοσελίδες. Όσοι διαθέτουν πολλαπλές οθόνες θα χαρούν να μάθουν ότι θα μπορούν να διατηρούν στην οθόνη της επιλογής τους ένα Space ή μια εφαρμογή που θα τρέχει σε πλήρες μέγεθος.

 

Όσον αφορά την συνεργασία με το iOS, ακόμα δεν υπάρχει κάποια αξιόπιστη πληροφορία για το αν θα δούμε τη λειτουργία Siri να ενσωματώνεται στο OS X. Πάντως η Apple φαίνεται να δουλεύει πάνω σε ένα διαφορετικό multitasking σύστημα, παρόμοιο με αυτό στα iPhone και iPad με το οποίο οι εφαρμογές που βρίσκονται στο παρασκήνιο, περνάνε σε μια κατάσταση αδρανοποίησης χωρίς να ξοδεύουν πόρους του συστήματος, με αποτέλεσμα να αυξηθεί η αυτονομία των φορητών υπολογιστών της Apple.

 

Οι ίδιες πληροφορίες της ιστοσελίδας αναφέρουν ότι η Apple είχε προγραμματίσει μια πρώτη παρουσίαση του νέου OS X τους πρώτους μήνες του 2013, κάτι που ανέβαλλε τελικά ώστε να παρουσιαστεί μαζί με το iOS 7.0 στην WWDC 2013 στις 10 Ιουνίου.

 

Link.png Site: http://9to5mac.com/2013/04/29/apple-to-update-os-x-with-new-power-user-features-more-from-ios-later-this-year/[/url]']9to5mac