Ένεση με «iOS» έκανε από ότι φαίνεται η Apple στην τελευταία έκδοση του macOS Sonoma, γνωστού και ως macOS 14.0.

Το macOS Sonoma φέρνει μαζί του χαρακτηριστικά όπως τα «persistent widgets» στην επιφάνεια εργασίας, μια νέα οθόνη κλειδώματος σε στυλ iOS και μια λειτουργία παιχνιδιού (Gaming Mode) που υπόσχεται μία καλύτερη εμπειρία παιχνιδιού στον υπολογιστή Mac σας. Το αρχείο έχει μέγεθος 7,7 GB και επομένως θα πρέπει να βεβαιωθείτε ότι έχετε τον απαραίτητο χώρο για την αποθήκευση του. 

Η ενημερωμένη έκδοση του macOS Sonoma έρχεται σε κάτι περισσότερο από μια εβδομάδα μετά την ανακοίνωση του iOS 17 από την Apple. Η νέα έκδοση του λειτουργικού συστήματος για το iPhone διατέθηκε, όπως συνηθίζεται άλλωστε, λίγο μετά την επίσημη ανακοίνωση των συσκευών της νέας σειράς ωστόσο για την επόμενη έκδοση του macOS χρειάζεται σχεδόν πάντα να περιμένουμε περίπου ένα μήνα για να διατεθεί για τους υπολογιστές Mac. Και αυτό μερικές φορές αποτελεί μία μάλλον απογοητευτική «παραφωνία» δεδομένης της αλληλεπίδρασης του οικοσυστήματος της Apple, τουλάχιστον για όσους χρήστες επιθυμούν να ενημερώνουν τις συσκευές τους το ταχύτερο δυνατόν. 

Το macOS Sonoma 14 επιτρέπει στους χρήστες να τοποθετήσουν widgets τύπου iPhone στην επιφάνεια εργασίας του Mac τους χωρίς να είναι απαραίτητη η εγκατάσταση των αντίστοιχων εφαρμογών ενώ επιπλέον περιλαμβάνει ένα ενημερωμένο χαρακτηριστικό τηλεδιάσκεψης που επιτρέπει στους χρήστες να «αιωρούνται» -ή τουλάχιστον το κεφάλι τους εντός μίας φούσκας- πάνω από μία παρουσίαση, κάτι το οποίο έχει την… πλάκα του. Η οθόνη κλειδώματος του macOS επίσης μοιάζει πλέον αρκετά με την οθόνη του iPad ή του iPhone ωστόσο στη θέση του πεδίου για το αριθμητικό πληκτρολόγιο υπάρχει ένα πεδίο για την εισαγωγή κωδικούς πρόσβασης. Να υπήρχε και Face ID…

Η νέα έκδοση του λειτουργικού συστήματος για υπολογιστές Mac της Apple επίσης διαθέτει το «Game Mode». Αν και ελάχιστοι «βλέπουν» τους Mac ως… παιχνιδομηχανές εντούτοις δεν είναι λίγοι εκείνοι που παίζουν παιχνίδια. Για τους αφοσιωμένους λοιπόν gamers και φίλους της Apple, τα νέα είναι εξαιρετικά. Mε τη Λειτουργία Παιχνιδιού, δίνεται προτεραιότητα στην απόδοση στα παιχνίδια αυξάνοντας την ισχύ του επεξεργαστή και του συστήματος γραφικών ενώ κάνει τα αξεσουάρ για παιχνίδια να ανταποκρίνονται ταχύτερα και καλύτερα (να είναι περισσότερο «responsive»). Άλλες ενημερώσεις περιλαμβάνουν φίλτρα αναζήτησης για το iMessage, τη δημιουργία διαφορετικών προφίλ στο Safari, υποστήριξη για διαδικτυακές εφαρμογές που μπορείτε να προσαρμόσετε στο Dock κ.ά. 

Για να κατεβάσετε το νέο macOS Sonoma 14, απλώς επιλέξτε το μενού Apple (το λογότυπο στο άνω δεξί τμήμα της οθόνης) > Ρυθμίσεις συστήματος, κάντε κλικ στο «Γενικά» στην πλαϊνή στήλη (ίσως χρειαστεί να κάνετε κύλιση προς τα κάτω) και μετά κάντε κλικ στην «Ενημέρωση λογισμικού» στα δεξιά. Πάντως, ενδέχεται να λάβετε και μία ειδοποίηση ενημέρωσης στην sidebar στις Ρυθμίσεις συστήματος, σαν αυτή στην εικόνα παρακάτω για ακόμα μεγαλύτερη ευκολία.

Screenshot_2023_09_26_at_8.21.02_AM.jpg

  • Like 2