Κυκλοφόρησε σήμερα η αναβαθμισμένη έκδοση του Opera mini 6.0 browser για smartphones και tablets με ανανεωμένο περιβάλλον εργασίας αλλά και με υποστήριξη του iPad πρώτης γενιάς και του iPad 2. Μέχρι πρότινος οι χρήστες των παραπάνω συσκευών δεν είχαν τη δυνατότητα να λειτουργήσουν τον browser σε ολόκληρη την οθόνη του tablet τους καθώς δεν υπήρχε η αντίστοιχη υποστήριξη.

 

Εκτός από τον ανασχεδιασμό του γραφικού περιβάλλοντος του Opera mini 6, οι γραμμές εργαλείων έχουν ενωθεί σε μία μπάρα στο επάνω μέρος της εφαρμογής βελτιώνοντας έτσι την εμπειρία πλοήγησης (έκδοση για tablets). Επίσης, έχει βελτιωθεί αισθητά η λειτουργία zoom στην απόκρισή της όπως και το scrolling στις ιστοσελίδες πραγματοποιείται απροβλημάτιστα.

 

Για τους λάτρεις των κοινωνικών δικτύων έχει ενσωματωθεί ένα κουμπί διαμοιρασμού μέσω του οποίου οι χρήστες μπορούν να μοιράζονται τα αγαπημένα τους link απευθείας στο Facebook και στο Twitter.

 

 

Μία ακόμη προσθήκη που ξεχωρίζει είναι αυτή της παράλληλης φόρτωσης των ιστοσελίδων που βρίσκονται στο παρασκήνιο. Έτσι, δεν είναι απαραίτητο να περιμένει κανείς να φορτώσει μια ιστοσελίδα για να ανοίξει μία καινούργια, καθώς αυτή «φορτώνεται» στο παρασκήνιο.

 

Εκτός από την υποστήριξη του iPad και iPad 2, η νέα έκδοση του Opera mini browser υποστηρίζει και την οθόνη Retina του iPhone 4. Η λήψη του μπορεί να πραγματοποιηθεί από iOS συσκευή μέσα από το iTunes, ενώ για τις υπόλοιπες φορητές συσκευές κάνοντας κλικ στο m.opera.com

 

Link.png Site: opera.com