Με το τέλος της αντίστροφης μέτρησης που είδαμε χθες στην ιστοσελίδα της Canonical η εταιρεία ανακοίνωσε το Ubuntu για smartphones, το οποίο είναι μια έκδοση του διάσημου λειτουργικού συστήματος για κινητά τηλέφωνα. Στηρίζεται σε αρκετά σημεία στο Android, καθώς χρησιμοποιεί τους drivers του. Θα υποστηρίζει τόσο ARM όσο και x86 αρχιτεκτονική, ενώ δε θα χρησιμοποιείται η Java Virtual Machine για την εκτέλεση εφαρμογών, με άμεση συνέπεια αυτές να τρέχουν πιο γρήγορα και με μικρότερη κατανάλωση μνήμης.

Οι πρώτες συσκευές αναμένεται να κάνουν την εμφάνισή τους στις αρχές του 2014, αλλά εκδόσεις του λειτουργικού συστήματος θα κυκλοφορήσουν από σήμερα για ορισμένες συσκευές όπως το Galaxy Nexus. Οι ελάχιστες απαιτήσεις των συσκευών θα είναι ο Cortex A9 επεξεργαστής χρονισμένος στο 1GHz, 512 - 1GB Ram, 4-8GB eMMC + SD αλλά και οθόνη multi touch. Οι συσκευές με ταχύτερες επιδόσεις θα διαθέτουν τετραπύρηνο A9 chip, επεξεργαστή Intel ή Atom και ελάχιστη μνήμη Ram 1GB.

 

Σύμφωνα με την πρώτη

του Ubuntu για smartphones από την ιστοσελίδα του Engadget, το γραφικό του περιβάλλον περιλαμβάνει λωρίδες γραφικών με ιδιαίτερες άκρες αντί για κουμπιά, θυμίζοντας περισσότερο τα Windows 8. Οι συσκευές που θα το ενσωματώνουν θα μπορούν να μετατρέπονται πολύ εύκολα σε desktops, καθώς θα μπορούν να συνδέονται σε οθόνες και πληκτρολόγιο, όπου η μετατροπή θα πραγματοποιείται άμεσα.

 

 

Link.png Site: http://9to5google.com/2013/01/02/ubuntu-for-mobile-officially-announced-with-first-devices-expected-to-ship-in-early-2014-based-off-android/[/url]']9to5google.com