Με οριοθέτηση του στόχου παρουσίας των Windows 10 σε 1 δισ. συσκευές σε διάστημα 2-3 ετών, η Microsoft δίνει περισσότερες πληροφορίες στο συνέδριο Build 2015 σχετικά με το πλάνο κυκλοφορίας του νέου της λειτουργικού συστήματος.

Αρχικά η έκδοση που θα κυκλοφορήσει είναι αυτή για προσωπικούς υπολογιστές και υβριδικά συστήματα, κάτι που θα γίνει το προσεχές καλοκαίρι όπως ήδη γνωρίζουμε και ίσως προς τα τέλη Ιουλίου σύμφωνα με κάποιες πρόσφατες φήμες. Αυτό όμως δε σημαίνει ότι στο ίδιο χρονικό διάστημα θα δούμε την κυκλοφορία των Windows 10 για smartphones και μικρά tablets αφού κάτι τέτοιο σύμφωνα με τον αντιπρόεδρο της Microsoft για τα λειτουργικά συστήματα, Joe Belfiore, θα γίνει αργότερα μέσα στη χρονιά χωρίς να δίνεται κάποιο σχετικό χρονοδιάγραμμα.

 

Η εξέλιξη αυτή έρχεται σε αντίθεση με την πολιτική που ακολούθησε η εταιρεία με την κυκλοφορία των Windows 8.x και την σχεδόν ταυτόχρονη κυκλοφορία τους σε υπολογιστές και smartphones. Ο λόγος δεν είναι άλλος από το επίπεδο ολοκλήρωσης του νέου λειτουργικού για smartphones, το οποίο δεν βρίσκεται στα επίπεδα της έκδοσης για προσωπικούς υπολογιστές.

 

gallery_39041_1932_50425.jpg

 

Πάντως και μετά την κυκλοφορία των Windows 10, η Microsoft θα συνεχίσει να αναβαθμίζει τακτικά το λειτουργικό σύστημα κυρίως μέσα από αναβαθμίσεις των επι μέρους εφαρμογών που το απαρτίζουν, μέσα από το Windows Store. Η Microsoft παράλληλα υπενθυμίζει τις δύο σημαντικές ανακοινώσεις που έχει κάνει στο πρόσφατο παρελθόν για όσους θέλουν να αναβαθμιστούν στη νέα έκδοση, η οποία περιλαμβάνει όλους τους κατόχους Windows 8.1 smartphones ενώ όσοι διαθέτουν άδεια Windows 7 και Windows 8.1, έχουν στη διάθεση τους ένα έτος προκειμένου να αναβαθμιστούν και αυτοί χωρίς καμία χρέωση.