Με τα Windows 10, η Microsoft κατηγορήθηκε για υπέρβαση των ορίων της ιδιωτικότητας όσων χρησιμοποιούν το λειτουργικό σύστημα της, ωστόσο φαίνεται πως επιθυμεί να κερδίσει ή να ανακτήσει την εμπιστοσύνη των χρηστών.

Η Microsoft λανσάρει ένα web-based πίνακα ελέγχου των ρυθμίσεων ιδιωτικότητας του λογαριασμού σας, με την βοήθεια του οποίου μπορείτε εύκολα και απλά να παρακολουθείτε και να ελέγχετε τα δεδομένα και τις πληροφορίες που χρησιμοποιούν οι υπηρεσίες της Microsoft. Μέσω του account privacy dashboard μπορείτε να διαγράψετε το ιστορικό αναζητήσεων στη μηχανή αναζήτησης Bing, το ιστορικό περιήγησης στον Edge, καθώς και τα δεδομένα τοποθεσίας. Επίσης επιτρέπεται η ρύθμιση και των Cortana Notebook και Microsoft Health.

 

Η εταιρεία επίσης υπόσχεται ότι τα Windows 10 Creators Update πρόκειται να προσφέρουν πολύ καλύτερη εμπειρία όσον αφορά στην ιδιωτική ζωή. Έτσι, από την διαδικασία εγκατάστασης –είτε ξεκινάτε με νέα εγκατάσταση των Windows 10, είτε είναι ήδη εγκατεστημένα- απλοποιούνται και αποσαφηνίζονται οι επιλογές και οι ρυθμίσεις σχετικά με την προστασία της ιδιωτικής ζωής.

 

gallery_286955_3632_12166.jpg

 

Η Microsoft επίσης πρόκειται να απλοποιήσει τις επιλογές συλλογής δεδομένων για διαγνωστικούς λόγους περιορίζοντας τον αριθμό τους σε δύο, τους Basic και Full, ενώ πρόκειται να συλλέγει λιγότερα δεδομένα στο βασικό επίπεδο. Τα παραπάνω, σύμφωνα με την Microsoft, είναι ένα “πρώτο βήμα” και μακροπρόθεσμα οι χρήστες θα έχουν ακόμα μεγαλύτερο έλεγχο πάνω στα δεδομένα τους.

 

gallery_286955_3632_25437.jpg

 

Link.png Site: Engadget