Τα Windows 10 βρίσκονται στην αγορά τρεις μήνες τώρα, και η Microsoft δεν χάνει ευκαιρία να επιδεικνύει την ολοένα αυξανόμενη δημοτικότητα τους.

Πριν περίπου ένα μήνα, ο Executive Vice President της Microsoft, Terry Myerson τόνισε ότι το νέο λειτουργικό σύστημα της εταιρείας βρίσκεται σε 110 εκατομμύρια υπολογιστές και σήμερα, σύμφωνα με στατιστικές της Microsoft, τα Windows 10 βρίσκονται σε περισσότερους από 120 εκατομμύρια υπολογιστές.

 

Τα νούμερα δεν αποτελούν έκπληξη από την στιγμή που τα Windows 10, τουλάχιστον για την ώρα, προσφέροντας ως δωρεάν αναβάθμιση στους χρήστες των Windows 7 και Windows 8.1 ενώ η Microsoft συνεχίζει την επιθετική προώθηση τους μέσω ειδοποιήσεων ή και σε κάποιες περιπτώσεις που έχουν αναφερθεί μέσω αυτοματοποιημένων εγκαταστάσεων. Πρόσφατα νούμερα από τη NetMarketshare αποκαλύπτουν ότι τα Windows 10 κατέχουν ποσοστό στην αγορά desktop περίπου 7,94% και κάτι τέτοιο αποτελεί πραγματικό επίτευγμα αν λάβουμε υπόψη ότι έχει περάσει μόλις ένα μικρό χρονικό διάστημα από την επίσημη διάθεση τους. Παρόλα αυτά, το ποσοστό τους απέχει σημαντικά από το επιβλητικό 55,71% που κατέχουν τα Windows 7 ή ακόμα και από το 10,68% των Windows 8.1 για να μην αναφερθούμε και στο 11,68% του ποσοστού των Windows XP.

 

gallery_286955_2590_14981.jpg

 

Το ποσοστό του νέου λειτουργικού συστήματος της Microsoft συνεχίζει να αυξάνεται ωστόσο ο ρυθμός με τον οποίο το υϊοθετούν οι χρήστες έχει αρχίσει να μειώνεται. Αξίζει επίσης να σημειωθεί ότι το ποσοστό των χρηστών που χρησιμοποιεί Windows 8.1 παραμένει σταθερό, οπότε πρέπει να υπάρχει ικανοποίηση για την παλαιότερη πλατφόρμα. Τα Windows 10 έχουν ακόμη δρόμο μέχρι να αποτελέσουν την κυρίαρχη πλατφόρμα της Microsoft, ωστόσο είναι ξεκάθαρο ότι χάρη στον νέο ανοιχτό και περισσότερο δυναμικό κύκλο ανάπτυξης της εταιρείας, οι ενημερώσεις έρχονται πιο γρήγορα από ποτέ. Λογικά, η επόμενη μεγάλη κυκλοφορία της εταιρείας με την κωδική ονομασία Windows Redstone θα απλοποιήσει ακόμα περισσότερο την διαδικασία.

 

gallery_286955_2590_52012.jpg

 

Link.png Site: GSMArena