Η Microsoft διαχωρίζει το πεδίο αναζήτησης (search) από την ψηφιακή βοηθό Cortana στα Windows 10, αφήνοντας στο κάθε χαρακτηριστικό τη δική του θέση στη γραμμή εργασιών στο τελευταίο preview build για τους testers του προγράμματος Windows Insider.

Η αλλαγή πρόκειται να εμφανιστεί στους υπόλοιπους χρήστες με τη διάθεση του επόμενου μεγάλου update των Windows 10, που έχει προγραμματιστεί για τον Απρίλιο. Η συγκεκριμένη κίνηση, σύμφωνα με την Microsoft, θα βελτιώσει την λειτουργικότητα γενικότερα, αφού θα επιτρέψει σε κάθε εμπειρία να καινοτομεί ανεξάρτητα για να εξυπηρετήσει με τον καλύτερο δυνατό τρόπο τους χρήστες που απευθύνεται κάθε χαρακτηριστικό ειδικότερα και σε κάθε περίπτωση χρήσης.

Το πεδίο αναζήτησης θα βρίσκεται στη θέση του αποκλειστικά για αναζητήσεις με κείμενο, ενώ η Cortana βεβαίως θα διαχειρίζεται φωνητικές ερωτήσεις ή εντολές. Η Microsoft τελευταία έχει δώσει μεγαλύτερη έμφαση στη βελτίωση της αναζήτησης γενικότερα. Συγχώνευσε τη λειτουργία κατά μήκος των Windows 10, Bing, Office και Edge και διέθεσε ένα ακόμα ισχυρότερο εργαλείο αναζήτησης στο app Office.

Στο τελευταίο preview build επίσης οι χρήστες θα είναι σε θέση να εγκαταστήσουν αρχεία γραμματοσειρών απλώς με το να τα σύρουν (drag) στη σελίδα ρυθμίσεων των fonts. Η Microsoft επίσης φαίνεται πως θα αλλάξει τον τρόπο που λειτουργεί το Start Menu, που θα «τρέχει» με τη δική του διεργασία, ώστε όταν επηρεάζεται από τυχόν προβλήματα, να έχει μικρότερο αντίκτυπο σε άλλα στοιχεία του συστήματός σας.

dims.thumb.jpg.1fbef40586315ee0dfcf1f1f85288727.jpg

Engadget