Η ιστοσελίδα Android Authority αναφέρει ότι η εφαρμογή Link to Windows της Microsoft μπορεί σύντομα να επιτρέψει στους κατόχους Αndroid smartphone να μετατρέψουν τη συσκευή τους σε webcam για τον υπολογιστή τους.

Κάτι τέτοιο θα ήταν ιδιαίτερα χρήσιμο για βιντεοκλήσεις και εφαρμογές streaming στον υπολογιστή, με την ποιότητα να ανεβαίνει κατακόρυφα.

Για όσους δεν είναι εξοικειωμένοι, το Microsoft Phone Link, παλαιότερα γνωστό ως Your Phone, είναι ένας πρόγραμμα που αναλαμβάνει να φέρει πιο κοντά ένα Android smartphone και έναν υπολογιστή που τρέχει Windows. Στη θέση του Android μπορεί να μπει και ένα iPhone όμως σ’ αυτή την περίπτωση οι δυνατότητες συνεργασίας με ένα PC περιορίζονται δραματικά εξαιτίας των περιορισμών της Apple.

Ο κώδικας που εντόπισε η ιστοσελίδα στο apk της τελευταίας έκδοσης του Phone Link υποδεικνύει ότι τα Android smartphones θα μπορούσαν ενδεχομένως να χρησιμοποιηθούν ως webcams για τη χρήση τους σε εφαρμογές βιντεοκλήσεων και όχι μόνο. Με τον τρόπο αυτό ο χρήστης δεν θα έχει λόγο να προχωρήσει στην αγορά μιας ξεχωριστής webcam. Η λειτουργία πάντως είναι παρόμοια με τη Continuity Camera της Apple, η οποία επιτρέπει σε ένα iPhone να λειτουργεί ως web κάμερα για έναν Mac. Ιδανικά, αυτό θα σήμαινε ότι οι εφαρμογές θα αναγνωρίζουν το τηλέφωνό ως κάμερα που μπορεί να χρησιμοποιηθεί για βιντεοκλήσεις ή ακόμα και για live streaming με την κατάλληλη εφαρμογή.

image.png.60d6ac733e37cb7d539ac48aa3b481ae.png

Continuity σε macOS/iPhone

Το Android Authority βρήκε συγκεκριμένες γραμμές στον κώδικα που υποδηλώνουν πιθανά εφέ βιντεοκλήσεων, όπως θόλωση, ρετουσάρισμα, HDR, χωρίς φίλτρο, νυχτερινή λειτουργία, σταθεροποίηση και αυτόματο καδράρισμα. Ο κώδικας αποκαλύπτει επίσης ειδοποιήσεις σφάλματος για όταν η κινητή συσκευή έχει υψηλή θερμοκρασία, που εμποδίζει την κανονική της λειτουργία.

Ωστόσο, το Android Authority εικάζει ότι αυτή η λειτουργία μπορεί να περιορίζεται σε συσκευές που έχουν σύνδεση με τα Windows ως εφαρμογή συστήματος. Αυτό περιλαμβάνει τα νεότερα μοντέλα τηλεφώνων Samsung Galaxy και το OnePlus 11. Παρόμοιες πάντως εφαρμογές υπάρχουν ήδη στο android οικοσύστημα, με τη λύση της Microsoft να αναμένεται εκτός από το πλεονέκτημα της τιμής (δωρεάν), να ξεχωρίζει και για την καλύτερη ενσωμάτωση.

  • Like 2
  • Thanks 1