Η Microsoft ανακοίνωσε την πρόθεσή της να ξεκινήσει μια νέα δοκιμή, εμφανίζοντας διαφημίσεις στο μενού Έναρξης (Start Menu) των Windows 11.

Ο τεχνολογικός γίγαντας σχεδιάζει να χρησιμοποιήσει την ενότητα Recommended, που συνήθως προορίζεται για προτάσεις αρχείων, για την προβολή εφαρμογών από το Microsoft Store.

Σύμφωνα με δημοσίευση της Microsoft στο blog της, η λειτουργία αυτή θα είναι αρχικά διαθέσιμη αποκλειστικά για τους Windows Insiders στο κανάλι Beta για όσους χρήστες βρίσκεται στις Ηνωμένες Πολιτείες και δεν θα έχει εφαρμογή σε εμπορικές συσκευές που διαχειρίζονται οργανισμοί.

image.png.f7dbcc4fed3ea47c888b891fd6816ef5.png

διαφημίσεις στο start menu

Οι χρήστες θα έχουν τη δυνατότητα να απενεργοποιήσουν αυτές τις προωθήσεις εφαρμογών μέσω των Ρυθμίσεων του λειτουργικού συστήματος. Ωστόσο, φαίνεται ότι η Microsoft θα ενεργοποιήσει τιε διαφημίσεις από προεπιλογή. Η εταιρεία αναζητά ενεργά τη συμβολή των χρηστών σχετικά με αυτές τις τροποποιήσεις, αφήνοντας ανοιχτό το ενδεχόμενο να αφαιρέσει τις διαφημίσεις από τα δοκιμαστικές εκδόσεις των Windows 11, εάν τα σχόλια δείχνουν έλλειψη ενθουσιασμού ή άλλα προβλήματα.

Το προηγούμενο έτος, η Microsoft διεξήγαγε δοκιμές που αφορούσαν την τοποθέτηση διαφημίσεων μέσα στην Εξερεύνηση αρχείων (File Explorer) των Windows 11, προτού τελικά επιλέξει να αναστείλει το "πείραμα" στις beta εκδόσεις του λειτουργικού συστήματος. Ο πειραματισμός της εταιρείας με τις διαφημίσεις εντός των Windows εκτείνεται σε χρονικό διάστημα που ξεπερνά τη δεκαετία, με διαφημιστικά σποτ να υπάρχουν ήδη στην οθόνη κλειδώματος των Windows 10 και στο Start menu, καθιστώντας την εμφάνισή τους στα Windows 11 μη αναμενόμενη.

Η μοίρα αυτών των διαφημίσεων βρίσκεται τώρα στα χέρια όσων δοκιμάζουν τις μελλοντικές εκδόσεις των Windows, τα σχόλια των οποίων θα παίξουν καθοριστικό ρόλο στο αν η Microsoft θα αναγκαστεί να τις αποκλείσει από τις τελικές εκδόσεις των Windows 11 που φτάνουν σε όλους τους χρήστες.

  • Confused 2
  • Sad 5
  • Haha 23