Μια νέα δοκιμαστική έκδοση των Windows 11 στο πρόγραμμα Windows Insiders, περιέχει μια ενδιαφέρουσα νέα λειτουργία μέσω της οποίας μπορείτε να δημιουργείτε πολύ γρήγορα ένα hotspot μεταξύ ενός Windows 11 PC και ενός android smartphone.

H νέα λειτουργία είναι παρόμοια με τον τρόπο με τον οποίο το macOS μπορεί εύκολα να συνδεθεί με το hotspot του iPhone ενός χρήστη. Όταν το τηλέφωνό σας βρίσκεται εντός εμβέλειας, θα εμφανιστεί στη λίστα δικτύων Wi-Fi στον υπολογιστή σας, όπου με ένα απλό κλικ ενεργοποιείται το hotspot του τηλεφώνου και ο υπολογιστής συνδέεται σε αυτό. Αυτό σημαίνει ότι δεν χρειάζεται πλέον να θυμάστε και να πληκτρολογείτε κωδικούς πρόσβασης ή να ψάχνετε για ρυθμίσεις hotspot στο smartphone σας, παρέχοντας έναν ευκολότερο και ταχύτερο τρόπο για να συνδέεστε στο hotspot σας όταν βρίσκεστε εν κινήσει.

Υπάρχουν όμως και κακά νέα αφού η νέα λειτουργία του Phone Link app θα λειτουργεί μόνο με smartphones της Samsung που τρέχουν το One UI 4.1.1 ή νεότερη έκδοση προς το παρόν. Υπάρχει πιθανότητα η Microsoft να επεκτείνει την υποστήριξη και σε άλλες συσκευές - όπως το Surface Duo - στην πορεία, αλλά οι κάτοχοι της Samsung είναι οι τυχεροί που έχουν πρώτοι πρόσβαση στη λειτουργία, κάτι που ισχύει με κάθε νέο σημαντικό χαρακτηριστικό που φέρνει κοντά έναν Windows 11 υπολογιστή με ένα android smartphone.

image.png.9963b52f0ba61d6538d2eb6edb7a647a.png

Πάντως η Microsoft συνεχίζει την προσπάθεια να φέρει πιο κοντά το Android και τα Windows. Μόλις την περασμένη εβδομάδα, η εταιρεία δημοσίευσε έναν οδικό χάρτη που ανέφερε την υποστήριξη του Android 13 στο Windows Subsystem for Android (WSA) ενώ στις αρχές αυτής της εβδομάδας, η εταιρεία ανακοίνωσε μια ενημέρωση Android 12L με γεύση Windows 11 για το Surface Duo.

  • Like 4
  • Confused 2