Η Microsoft δεν θα ενημερώνει πλέον το WordPad με νέες εκδόσεις και λειτουργίες, και σχεδιάζει να αφαιρέσει τον επεξεργαστή κειμένου από μια μελλοντική έκδοση των Windows. 

Στην επίσημη σχετική ανακοίνωση, ο γίγαντας του λογισμικού συστήνει αντ' αυτού το Microsoft Word, τον επί πληρωμή επεξεργαστή κειμένου του Microsoft 365 (πρώην Office). Το Word ήταν πάντα πολύ πιο πλούσιο σε δυνατότητες από το WordPad, και έκανε την αρχική του εμφάνιση στα Windows με την έκδοση των Windows 95.

«Το WordPad δεν ενημερώνεται πλέον και θα αφαιρεθεί σε μια μελλοντική έκδοση των Windows», αναφέρεται σε ένα σημείωμα υποστήριξης που δημοσίευσε η Microsoft την Παρασκευή. «Συνιστούμε το Microsoft Word για έγγραφα πλούσιου κειμένου όπως .doc και .rtf και το Windows Notepad για έγγραφα απλού κειμένου όπως .txt» αναφέρει συγκεκριμένα η εταιρεία.

image.png.f43e2c6e47e12fb20b75deb3fd0676a0.png

Η είδηση της αφαίρεσης του WordPad έρχεται μόλις μία ημέρα μετά την αποκάλυψη ότι η Microsoft θα αναβαθμίσει το Notepad με χαρακτηριστικά όπως αυτόματη αποθήκευση και αυτόματη επαναφορά των καρτελών (tabs). Η εταιρεάι αναβάθμισε για πρώτη φορά το Notepad το 2018 μετά από πολλά χρόνια ενώ προχώρησε στην προσθήκη καρτελών στην έκδοση Windows 11.

Ωστόσο, το WordPad δεν έλαβε ποτέ την ίδια αγάπη από τη Microsoft. Ο επεξεργαστής κειμένου ενημερώθηκε με το Ribbon UI των Windows 7, αλλά μετά από έναν ελαφρύ επανασχεδιασμό των Windows 8 δεν είχε σημαντικές προσθήκες. Η Microsoft τώρα θα καταργήσει εντελώς το WordPad σε μια "μελλοντική έκδοση των Windows", η οποία πιθανότατα θα είναι η έκδοση των Windows 12 που περιμένουμε να δούμε το 2024 με πολλά χαρακτηριστικά που βασίζονται στην τεχνητή νοημοσύνη.
 

  • Sad 8