Σύμφωνα με πληροφορίες, η Microsoft έχει ξεκινήσει να ενημερώνει τους κατασκευαστές υπολογιστών, για τη πρόθεση της να κυκλοφορήσει στην Ευρώπη τα νέα Windows 7 χωρίς τον Internet Explorer 8.0. Μάλιστα η πλήρη ονομασία θα είναι Windows 7 E και ενδεχομένως να είναι η μοναδική έκδοση που θα κυκλοφορήσει στη Γηραιά Ήπειρο.

 

Η ενέργεια αυτή της Microsoft έρχεται ως απότελεσμα των κατηγοριών της Ευρωπαικής Επιτροπής για μονοπωλιακή πολιτική της εταιρείας στη κατηγορία των browsers και τη πιθανότητα μεγάλου προστίμου όπως στο παρελθόν για παρεμφερή ζητήματα.

 

Η Microsoft ενσωματώνει τον Internet Explorer σε όλες τις εκδόσεις των Windows κάτι που έχει δημιουργήσει αντιδράσεις από τη Mozilla και την Opera οι οποίες αναπτύσσουν τον Firefox και τον Opera browser αντίστοιχα. Πλέον ο κατασκευαστής θα επιλέγει ποιός browser θα βρίσκεται εγκατεστημένος στο σύστημα που παραδίδει και ο χρήστης στη συνέχεια θα αποφασίζει τι θέλει να κάνει.

 

Υπενθυμίζουμε ότι παρόμοια ενέργεια είχε κάνει η Microsoft με τη κυκλοφορία των Windows Vista N, η οποία δεν περιλάμβανε τον Windows Media Player καθώς και το Movie Maker.

 

Ενημέρωση: Η Microsoft επιβεβαιώνει τις πληροφορίες προσθέτοντας ότι όλες οι εκδόσεις των Windows 7 (Home, Ultimate, Starter κτλ) θα κυκλοφορήσουν κανονικά την ίδια ημέρα με τον υπόλοιπο κόσμο και με τη προσθήκη του E δίπλα στην ονομασία.

 

Link.png Site: Ανακοίνωση Microsoft

Link.png Site: zdnet.com