Για πρώτη φορά στη Ρωσία επεστράφησαν τα χρήματα για Windows Vista.

 

Ο 21 ετών Βλαντιμίρ Σαντόβνικωφ, κάτοικος της Αγίας Πετρούπολης, πέτυχε την επιστροφή των χρημάτων για προεγκατεστημένο στο φορητό του, λειτουργικό Windows Vista, τους όρους χρήσης του οποίου απέρριψε. Κατά τη διάρκεια της αγοράς ενός φορητού μοντέλου της BenQ, ο Σαντόβνικωφ αρνήθηκε κατηγορηματικά να πραγματοποιήσει την ενεργοποίηση του προεγκτατεστημένου λειτουργικού και μπροστά στα μάτια των πωλητών εγκατέστησε στο νέο φορητό το λειτουργικό σύστημα Linux.

 

Όταν ο νεαρός ζήτησε την επιστροφή των χρημάτων από κατάστημα, οι υπεύθυνοι τον συμβούλεψαν να τακτοποιήσει το θέμα με την ίδια τη Microsoft. Μετά από ένα περίπου μήνα επικοινωνίας με τους υπευθύνους της Microsoft τα χρήματα επεστράφησαν.

 

Σύμφωνα με τα λεγόμενα του Σαντόβνικωφ, η όλη διαδικασία επιστροφής του ποσοστού 73,9$ του πήρε 4 μήνες. Η τετράμηνη αυτή καθυστέρηση εξηγείται με τη χρονοβόρα διαδικασία εντοπισμού από τη Microsoft όλης της αλυσίδας προμηθευτών του συγκεκριμένου προϊόντος μέχρι το κατάστημα όπου το προϊόν αποκτήθηκε. Πρόκειται για πρωτοφανές περιστατικό στη ρωσική αγορά. Κατά την άποψη των νομικών η απαίτηση της επιστροφής των χρημάτων για το μη χρησιμοποιούμενο λειτουργικό εμπίπτει πλήρως στα πλαίσια της ρωσικής νομοθεσίας για τα δικαιώματα καταναλωτών.

 

Source.png Πηγή: techteam.gr