Δέκα χρόνια μετά την μεταφορά των server του σε Linux και έξι ύστερα από την υιοθέτηση open source προγραμμάτων όπως Firefox, Thunderbird και OpenOffice, για τους επιτραπέζιους υπολογιστές του, το Υπουργείο Εξωτερικών της Γερμανίας επιβεβαίωσε την απόφασή του να επαναφέρει τα Windows στα desktop συστήματά του.

Ως κυριότερος λόγος αναφέρεται το υψηλό – «μεγαλύτερο από όσο αναμενόταν» – κόστος υιοθέτησης και επέκτασής των open source λύσεων, κυρίως σε ό,τι αφορά τη συγγραφή drivers για εκτυπωτές και scanners αλλά και σχετικά με το θέμα της εκπαίδευσης.

trans.gif

 

Παρόλο που, σύμφωνα με τη Γερμανική κυβέρνηση, το open source «απέδειξε την αξία του», κυρίως στους servers, τα ποσά που αναμένονταν να εξοικονομηθούν χάρη στη χρήση του στα επιτραπέζια συστήματα αποδείχτηκαν περιορισμένα – χωρίς ωστόσο να γίνει αναφορά σε συγκεκριμένους αριθμούς.

 

Παράλληλα, ισχυρίζεται ότι υπήρξαν παράπονα από την πλευρά των χρηστών για απουσία συγκεκριμένων λειτουργικοτήτων, έλλειψη ευχρηστίας και χαμηλό επίπεδο διαλειτουργικότητας με άλλα συστήματα.

 

Η αλλαγή πλεύσης, που ξεκίνησε από το 2010, περιλαμβάνει την επιστροφή στα Windows XP με την προοπτική αναβάθμισης κάποια στιγμή σε Windows 7, Office 2010 και Outlook. Η κίνηση αυτή εκτιμάται από τους υπευθύνους ότι δεν θα φέρει άμεσα έξοδα, ενώ παράλληλα αναμένονται οφέλη ως προς την αποδοτικότητα. Το open source λογισμικό θα συνεχίσει να χρησιμοποιείται κανονικά στους servers.

 

Link.png Site: http://www.h-online.com/open/news/item/No-more-desktop-Linux-systems-in-the-German-Foreign-Office-1191122.html'>The H open