Οι κατασκευαστές συστημάτων της Microsoft που αισθάνονταν πίεση λόγω της επικείμενης 31 Ιανουαρίου 2009, ημερομηνία λήξης της προθεσμίας για την πώληση υπολογιστών με Windows XP προεγκατεστημένα, μπορούν τώρα να αναπνεύσουν λίγο πιο εύκολα, καθώς η Microsoft τους δίνει έναν τρόπο να αποκτήσουν άδειες XP μέσω διανομής μετά την προθεσμία.

 

Σε ένα e-mail στην ChannelWeb, ένας εκπρόσωπος της Microsoft επιβεβαίωσε την ύπαρξη ενός ευέλικτου προγράμματος αποθέματος, το οποίο θα επιτρέπει σε διανομείς να θέσουν τις τελικές παραγγελίες για άδειες Windows XP OEM μέχρι τις 31 Ιανουαρίου 2009 και να τις παραλάβουν μέχρι τις 30 Μαΐου. Προηγουμένως, οι διανομείς είχαν προγραμματίσει να αγοράσουν όσες άδειες τους επέτρεπαν τα οικονομικά τους πριν τις 31 Ιανουαρίου 2009 και να πωλούν μετά την προθεσμία. Όταν όμως το απόθεμα αυτό τελείωνε, θα αναγκάζονταν να διώξουν πελάτες που ζητούσαν ΧΡ.

 

Οι διανομείς έχουν μέχρι τις 31 Δεκεμβρίου να υποβάλουν τις προβλέψεις τους για τη ζήτηση των αδειών ΧΡ και οι κατασκευαστές συστημάτων ζητούνται να παρέχουν τις δικές τους εκτιμήσεις στους διανομείς. Είναι ακόμα μια ένδειξη αντίστασης της αγοράς στα Windows Vista και ότι πολλοί πελάτες έχουν αποφασίσει απλώς παραλείψουν τα Vista και να περιμένουν την άφιξη των Windows 7. Η Microsoft αναφέρει ότι έχει προγραμματιστεί για τα τέλη του 2009 ή στις αρχές του 2010, αλλά ορισμένες αναφορές υπονοούν ότι μπορεί να έρθουν και στα μέσα του 2009. Οι διανομείς αναφέρουν ότι το καλύτερο μέρος της νέας ρύθμισης είναι ότι δεν χρειάζεται να λάβουν τους τίτλους των αδειών, παρά μέχρι να πωληθούν στον τελικό χρήστη, κάτι το οποίο τους βοηθάει να αποφευχθεί να κάθονται οι άδεις στο απόθεμά τους για αρκετούς μήνες, γεγονός που αποτελεί μείζονα ανησυχία σε επιχειρήσεις χαμηλού περιθωρίου.

 

Source.png Πηγή: crn.com