Από ότι φαίνεται, η Broadcom δεν δέχεται το “όχι” ως απάντηση στην προσφορά εξαγοράς της Qualcomm, και ετοιμάζεται σύμφωνα με πηγές του Reuters να αυξήσει αρκετά τη προσφορά του στο διοικητικό συμβούλιο και στους μετόχους της δεύτερης.

Έτσι, από τα $70 ανά μετοχή πρόκειται να προσφέρει στην Qualcomm $80-$82 ανά μετοχή, αρκετά μεγάλη αύξηση σε μία προσφορά που έχει ήδη σπάσει κάθε άλλο ρεκόρ (περίπου $130 δισεκατομμύρια). Καμία εταιρεία από τις δύο δεν έχει σχολιάσει τις φήμες, όμως η προσφορά της Broadcom ενδέχεται αυτή τη φορά να είναι αρκετή.

H Qualcomm απέρριψε την πρώτη προσφορά της Broadcom, επειδή “υποτιμούσε σημαντικά” μία εταιρεία που θεωρείται ακρογωνιαίος λίθος του κόσμου της κινητής τηλεφωνίας. Αν και η Broadcom σε ανακοίνωση της είπε ότι θα ολοκλήρωνε τη συμφωνία σε ένα χρόνο, η Qualcomm από την άλλη είπε ότι θα χρειάζονταν τουλάχιστον 18 μήνες ενώ θα μπορούσε να αντιμετωπίσει πολλά εμπόδια.

Μία ενοποιημένη εταιρεία άλλωστε θα κυριαρχούσε σε πολλές πτυχές του χώρου της κινητής τηλεφωνίας και της ασύρματης συνδεσιμότητας και δικτύωσης, από τα chipsets έως στη τηλεπικοινωνιακή υποδομή, και έτσι οι ρυθμιστικές αρχές θα μπορούσαν να ανησυχήσουν ότι μία συμφωνία θα μπορούσε να οδηγήσει σε μονοπώλιο.

Η Broadcom πάντως δεν φαίνεται να θέλει να το βάλει κάτι, και είναι αποφασισμένη να επεκτείνει το χαρτοφυλάκιο των ευρεσιτεχνιών και των τεχνολογιών 5G, αφού όπως είναι γνωστό υπάρχουν πολλοί δελεαστικοί στόχοι στο μέλλον, πέρα από την Qualcomm, για τους οποίους η τεχνολογία 5G είναι σχεδόν τα πάντα. Το θέμα είναι αν η Broadcom μπορεί να αντέξει το οικονομικό βάρος και να κάνει μία προσφορά στην Qualcomm που η εταιρεία δεν θα μπορούσε να αρνηθεί. Να θυμίσουμε ότι η Qualcomm θέλει να ολοκληρώσει την εξαγορά της NXP Semiconductors έναντι $38 δισεκατομμυρίων.

Ενημέρωση: Σύμφωνα με το Reuters, η Broadcom ανέβασε τη προσφορά της στα $82 ανά μετοχή κάνοντας επισήμως προσφορά στην Qualcomm ($60 σε μετρητά, και $22 σε μετοχές). Περιμένουμε τις εξελίξεις.

Engadget