Με δύο τρόπους, ο ένας ασύρματος μέσω δορυφόρου και ο άλλος ενσύρματος μέσω του ADSL, εισέρχεται το επόμενο διάστημα στην αγορά της ψυχαγωγίας - τηλεόρασης ο ΟΤΕ.

 

Οπως έχει αποφασίσει η διοίκησή του η σχεδίαση και προώθηση και των δύο αυτών νέων υπηρεσιών θα γίνει από τη μητρική εταιρεία. Ως εκ τούτου θα της μεταβιβαστεί η άδεια που έχει εξασφαλίσει η θυγατρική Hellas Sat (εκμεταλλεύεται τον ομώνυμο δορυφόρο) για την παροχή υπηρεσιών δορυφορικής συνδρομητικής ψηφιακής τηλεόρασης.

 

Όπως είναι γνωστό, την άδεια για τη δορυφορική τηλεόραση την έχει λάβει από το Εθνικό Συμβούλιο Ραδιοτηλεόρασης ΕΣΡ η Hellas Sat. Εκτιμήθηκε ωστόσο με δεδομένο πως οι πηγές του περιεχομένου είναι συγκεκριμένες και σε αυτές απευθύνονται όλοι, ότι είναι καλύτερα προκειμένου να διασφαλιστεί η εμπορική επιτυχία του εγχειρήματος και οι δύο υπηρεσίες να παρέχονται από τον ίδιο τον ΟΤΕ.

 

Από την πλευρά της θυγατρικής είναι έτοιμη η ψηφιακή πλατφόρμα και θα διατηρήσει το τεχνικό κομμάτι. Έτσι, πρακτικά ο Οργανισμός θα δίνει την υπηρεσία της IPTV (τηλεόραση μέσω του internet) εκεί όπου το δίκτυό του θα μπορεί να διασφαλίσει τις υψηλές ταχύτητες που απαιτούνται, ενώ στους υπόλοιπους καταναλωτές θα απευθύνεται με τη δορυφορική ψηφιακή τηλεόραση. Με τη δορυφορική τηλεόραση θα μπορεί να καλύπτει και τις ανάγκες καταναλωτών σε απομακρυσμένες περιοχές. Στο πλαίσιο αυτό, σύμφωνα με πληροφορίες, θα ζητηθεί άμεσα από το ΕΣΡ και η τυπική μεταβίβαση της σχετικής άδειας.

 

Σημειώνεται ότι η δορυφορική πλατφόρμα που έχει υλοποιηθεί από την Hellas Sat υποστηρίζει τη μετάδοση και εκπομπής υψηλής ευκρίνειας (High Definition, ανάλυση 1080 x1920 pixels) που αποτελεί τεχνολογία νέας γενιάς οπότε ο καταναλωτής θα έχει στη διάθεσή του και αυτήν την επιλογή. Με βάση πάντως το σχεδιασμό που υπάρχει άμεσα θα δοθεί εμπορικά η IPTV, ενώ οι υπηρεσίες της δορυφορικής μετά από λίγους μήνες πιθανότατα πριν το καλοκαίρι.

 

Ο όμιλος ΟΤΕ έχει την εμπειρία μετάδοσης συνδρομητικής δορυφορικής τηλεόρασης από τη RomTelecom, η οποία παρέχει με επιτυχία την υπηρεσία με την ονομασία Dolce. Μάλιστα η υπηρεσία αυτή αποτελεί ένα από τα ισχυρά αναχώματα της RomTelecom στη μάχη με τον ανταγωνισμό στην τηλεφωνία, ο οποίος είναι ιδιαίτερα έντονος στη Ρουμανία. Στην Ελλάδα ο μοναδικός πάροχος δορυφορικής τηλεόρασης είναι η Forthnet που παρέχει την υπηρεσία αυτή με την εμπορική ονομασία Nova.

 

Σε ανασχεδιασμό του site του conn-x προχώρησε στο μεταξύ ο ΟΤΕ. Όπως αναφέρει στη σχετική του ανακοίνωση, το νέο site του conn-x είναι δομημένο κατά τέτοιο τρόπο ώστε ο επισκέπτης του να έχει άμεση πρόσβαση τόσο στα χαρακτηριστικά του conn-x και των υπόλοιπων προϊόντων του όσο και σε επιπλέον ενημέρωση για δραστηριότητες και εφαρμογές που σχετίζονται με την υπηρεσία.

 

Source.png Πηγή: naftemporiki.gr