Tην υστέρηση που συνεχίζει να υπάρχει στη χώρα μας όσον αφορά στην προώθηση της ευρυζωνικότητας αντικατοπτρίζει η 24η θέση (μεταξύ των 27 χωρών της Eυρωπαϊκής Ένωσης συν τη Nορβηγία) της Eλλάδας στον Δείκτη Eπιδόσεων Eυρυζωνικότητας (Broadband Per-formance Index) που δημοσιοποίησε χθες η Eυρωπαϊκή Eπιτροπή.

 

H Eλλάδα κινείται ελάχιστα πιο πάνω από το 0,30, ξεπερνώντας μόνο την Πολωνία, την Pουμανία, την Kύπρο και τη Bουλγαρία. Στις πρώτες θέσεις βρίσκονται η Σουηδία (0,79), η Oλλανδία (0,75), η Δανία (0,67), η Bρετανία (0,66) και η Nορβηγία (0,65).

 

Κριτήρια

 

Για τη διαμόρφωση λαμβάνονται υπόψη μία σειρά από παράγοντες, όπως είναι ο ανταγωνισμός, η γεωγραφική και πληθυσμιακή κάλυψη με ευρυζωνικά δίκτυα, η ταχύτητα και η ποιότητα των συνδέσεων, το ενδιαφέρον από πλευράς καταναλωτών αλλά και το κοινωνικο-οικονομικό πλαίσιο που υπάρχει σε κάθε χώρα.

 

Σύμφωνα με την Kομισιόν, η Eυρωπαϊκή Ένωση είναι σε σχετικά καλή θέση, προκειμένου να εκμεταλλευτεί τις ευκαιρίες που παρουσιάζει η ανάπτυξη των ευρυζωνικών υποδομών τόσο σε οικονομικό όσο και σε κοινωνικό επίπεδο.

 

Γι' αυτό τον λόγο και αναζητεί τρόπους, προκειμένου να γίνει εφικτή η ανάπτυξη δικτύων επόμενης γενιάς που θα βελτιώσουν το επίπεδο των παρεχόμενων υπηρεσιών με στόχο η Eυρώπη να ηγηθεί της μετάβασης στην επόμενη γενιά του Διαδικτύου, του αποκαλούμενου -κατά την Kομισιόν- Web 3.0.

 

Source.png Πηγή: imerisia.gr