Τρίτη και τυχερή τελικά η προσπάθεια των T-Mobile US και Sprint προκειμένου να συγχωνευθούν, με τους δύο αμερικανικούς τηλεπικοινωνιακούς παρόχους να ανακοινώνουν σήμερα μια συμφωνία που φτάνει τα 26 δισ. δολάρια.

Αυτό είναι το ποσό που θα κληθεί να καταβάλει η T-Mobile US αν φυσικά η συμφωνία εγκριθεί από τις αντιμονοπωλιακές αρχές, κάτι που αποτέλεσε άλλωστε και το μεγαλύτερο αγκάθι σε προηγούμενες συζητήσεις των δύο εταιρειών κατά το παρελθόν. Στην περίπτωση αυτή, η τηλεπικοινωνιακή αγορά των Ηνωμένων Πολιτειών θα κυριαρχείται από τρεις μεγάλους παίχτες, την Verizon με 116 εκατομμύρια συνδρομητές, την AT&T (93 εκατομμύρια συνδρομητές) και το νέο σχήμα των T-Mobile US και Sprint με 100 εκατομμύρια συνολικά συνδρομητές. Η νέα εταιρεία θα διατηρήσει την ονομασία T-Mobile αλλά και τον ίδιο CEO, τον John Legere ο οποίος ηγείται εδώ και χρόνια της T-Mobile. Η Deutche Telekom που αποτελεί τη μητρική εταιρεία της T-Mobile θα ελέγχει στο νέο σχήμα το δικαίωμα ψήφου σε ποσοστό μεγαλύτερο του 69%, ενώ αναμένεται να διορίσει 9 διευθυντές σε σύνολο 14.

Η συμφωνία σύμφωνα με στελέχη των δύο εταιρειών, αναμένεται να ολοκληρωθεί μέσα στο πρώτο εξάμηνο του 2019 και στόχος είναι μεταξύ άλλων να πραγματοποιηθούν αρκετές προσλήψεις οι οποίες θα προστεθούν στο δυναμικό των 80.000 ήδη εργαζομένων.  Μάλιστα ο CEO της Sprint, Marcelo Claure δήλωσε ότι «αυτή είναι μια από τις λίγες συγχωνεύσεις που θα έχει εξαρχής άμεσο θετικό αντίκτυπο στις προσλήψεις», προσθέτοντας παράλληλα ότι «οι δύο εταιρείες θα δημιουργήσουν ένα φανταστικό δίκτυο το οποίο θα είναι ένα θετικό γεγονός για την οικονομία».

WSJ

  • Like 1