Τα δύο χρόνια λειτουργίας συμπληρώνει αυτές τις ημέρες το κανάλι Cosmote History, με τον διευθύνοντα σύμβουλο του Ομίλου ΟΤΕ, Μιχάλη Τσαμάζ, να ανακοινώνει σήμερα ενδιαφέρουσες πληροφορίες για το παρόν και το μέλλον του καναλιού το οποίο αποτελεί «προσωπική δικαίωση» για τον ίδιο.

Μία από τις σημαντικές ειδήσεις που ξεχώρισαν από την προγραμματισμένη συνέντευξη τύπου είναι η αναβάθμιση του καναλιού σε HD, κάτι που θα πραγματοποιηθεί από αύριο 14 Φεβρουαρίου. Κατά τα άλλα, με 525.000 συνδρομητές συνολικά στην πλατφόρμα του Cosmote TV, το Cosmote History δεν αποτελεί μόνο το πρώτο ελληνικό κανάλι ντοκιμαντέρ αλλά και το δημοφιλέστερο κανάλι ντοκιμαντέρ σύμφωνα με τα στοιχεία του Ομίλου. Με 6.000 ώρες περιεχομένου μέχρι σήμερα όπου το 80% από αυτό προέρχεται από Έλληνες δημιουργούς, το Cosmote History ετοιμάζεται για μια ακόμα πιο ενδιαφέρουσα τηλεοπτική χρονιά. 

Συνολικά το 2018 ο ΟΤΕ έχει προγραμματίσει 300 ώρες νέου πρωτότυπου προγράμματος με 40 νέες παραγωγές και συμπαραγωγές, οι οποίες θα αποτελέσουν το ένα τέταρτου του συνολικού προγράμματος του Cosmote History τη φετινή χρονιά. Σε αυτές περιλαμβάνεται η σειρά ντοκιμαντέρ «Αθωνική Πολιτεία» για την ιστορία των μοναστηριών και το σύνθετο έργο ψηφιοποίησης των θησαυρών της Αθωνικής Πολιτείας που έχει αναλάβει ο Όμιλος ΟΤΕ, το πολυαναμενόμενο ντοκιμαντέρ «Οι Θρύλοι των Γηπέδων» με πορτραίτα σπουδαίων Ελλήνων ποδοσφαιριστών καθώς και η σειρά «Η Κουζίνα του Θεού» για τη μοναστηριακή κουζίνα στην Ελλάδα. Ξεχωρίζουν ακόμα 30 ντοκιμαντέρ αλλά και ανέκδοτο αρχειακό υλικό του Βασίλη Μάρου, του πολυβραβευμένου Έλληνα ντοκιμαντερίστα, με το Cosmote History να αναλαμβάνει την ψηφιοποίηση του σχετικού κινηματογραφικού αρχείου. 

5a82f64127f78_COSMOTEHISTORY_2-years.jpg.912fbe385d44ef9c83abf7ac3e60a474.jpg

Στα υπόλοιπα ενδιαφέροντα στοιχεία από τη συνέντευξη τύπου, συγκαταλέγεται η αδυναμία συμφωνίας με την ΕΡΤ για την αξιοποίηση μικρού μέρους του οπτικοακουστικό της αρχείου εξαιτίας της εξαιρετικά μεγάλης τιμής που όρισε το Διοικητικό Συμβούλιο, κάνοντας περιττή οποιαδήποτε άλλη συζήτηση. Επιπλέον πρόθεση του ΟΤΕ τη φετινή χρονιά είναι να φέρει το περιεχόμενο του Cosmote History στις νέες γενιές και στον εκπαιδευτικό χώρο, μια κίνηση που βρίσκεται για την ώρα σε διερευνητικό στάδιο.

  • Like 2