Η Cosmote ανακοίνωσε την εφαρμογή "Cosmote Best Connect", στόχος της οποίας είναι να βελτιώσει τον τρόπο σύνδεσης σε δωρεάν WiFi hotspots που παρέχει στους συνδρομητές σε περισσότερα από 1 εκατομμύρια σημεία σε όλη την Ελλάδα.

Με βάση την ανακοίνωση, αποκλειστικά οι συνδρομητές Cosmote Double Play, μπορούν αφού κατεβάσουν και εγκαταστήσουν την εφαρμογή στο Android smartphone ή στο iPhone τους, να συνδεθούν αυτόματα σε ασύρματα δίκτυα που αποτελούν μέρος του Cosmote WiFi. Αυτό βασίζεται στη λογική του crowd sourcing, με τα router των συνδέσεων Double Play μετατρέπονται σε WiFi spots «προσφέροντας στους συνδρομητές πρόσβαση σε ένα ευρύ δίκτυο δωρεάν WiFi, που συνεχώς επεκτείνεται τόσο στην Ελλάδα, όσο και παγκοσμίως.» Σε ότι αφορά το τεχνικό κομμάτι, οι κάτοχοι iPhone χρειάζεται να κάνουν αρχικά μια πολύ εύκολη διαδικασία πριν μπορέσουν να συνδέονται αυτόματα και με ασφάλεια. Στην περίπτωση των Android smartphones δεν χρειάζεται οποιαδήποτε άλλη πρόσθετη κίνηση παρά μόνο η εγκατάσταση της εφαρμογής προκειμένου να γίνει η αυτόματη αναγνώριση του WiFi spot που βρίσκεται στην εμβέλεια της συσκευής του χρήστη και να τον συνδέσει αυτόματα σε αυτό χωρίς κωδικούς ή άλλα στοιχεία σύνδεσης. Παράλληλα, μέσα από την εφαρμογή, οι χρήστες Double Play μπορούν για τα διαθέσιμα WiFi σημεία στην περιοχή που βρίσκονται καθώς και για τη χρήση δεδομένων που χρησιμοποιούν.

screenshot.jpg.5b24b6fd9776488ce9b0c4ad34ee93fe.jpg  1497364677_screenshot(1).jpg.ee17676d29d22d57a9738f4d8fc9dc2b.jpg

Η Cosmote ξεκαθαρίζει ότι όπως και με το παλαιότερο σύστημα (Fon), η όλη λειτουργία αξιοποιεί μόνο το ελεύθερο bandwidth κάθε σύνδεσης, αυτό δηλαδή που δεν χρησιμοποιείται από τον συνδρομητή την εκάστοτε στιγμή, αφήνοντας έτσι ανεπηρέαστες την ταχύτητα της οικιακής γραμμής και την εμπειρία πλοήγησης του συνδρομητή. Οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να μάθουν περισσότερες πληροφορίες για την υπηρεσία καθώς και οδηγίες ενεργοποίησης της μέσα από την επίσημη ιστοσελίδα της εταιρείας.

Best Connect app για Android | iPhone/iPad

  • Like 2
  • Sad 1