Μήνυμα προστέθηκε από insomnia.gr,

Συνέχεια στο παρακάτω θέμα

 

Πλήρης επιβεβαίωση των πληροφοριών που είχαμε δημοσιεύσει στις αρχές Αυγούστου, με τη Cosmote να ανακοινώνει την πρόθεσή της για την εμπορική διάθεση νέων πακέτων FTTH με ταχύτητες που θα φτάνουν το 1Gbps.

Στόχος της Cosmote είναι να διαθέσει στις 15 Σεπτεμβρίου 3 νέα πακέτα FTTH (Fiber to the Home) με ταχύτητες download 300 mbps, 500mbps και 1 Gbps, για οικιακούς και εταιρικούς πελάτες. Απαραίτητη προϋπόθεση είναι η σχετική έγκριση των πακέτων από την ΕΕΤΤ κάτι που αναμένεται να γίνει τις επόμενες ημέρες. Αν και στο δελτίο τύπου δεν αναφέρονται οι ταχύτητες upload, οι πληροφορίες μας αναφέρουν ότι αυτές που θα ισχύσουν είναι τα 30mbps για το πακέτο των 300mbps, τα 50mbps για το πακέτο των 500mbps και τα 100mbps για την ανώτερη πρόταση του 1 Gbps. 

Η τιμολογιακή πολιτική αναμένεται να ανακοινωθεί μόλις υπάρξει έγκριση από την ΕΕΤΤ.  Οι νέες ταχύτητες Cosmote Fiber 300Mbps, 500Mbps και 1Gbps μέσω οπτικής ίνας μέχρι το σπίτι, που θα εμπλουτίσουν το υπάρχον χαρτοφυλάκιο των 100 και 200Mbps. Έως το τέλος της χρονιάς, πρόσβαση σε 1Gbps θα έχουν σχεδόν 1 εκατομμύριο σπίτια κι επιχειρήσεις μέσα από το δίκτυο οπτικών ινών της Cosmote, ενώ μέχρι το 2027 θα φτάσουν τα 3 εκατομμύρια. 

O Chief Officer Τεχνολογίας & Λειτουργιών Ομίλου ΟΤΕ, κ. Στέφανος Θεοχαρόπουλος, δήλωσε σχετικά: «Πριν λίγους μήνες, ανακοινώσαμε την αύξηση των επενδύσεών μας σε πάνω από 3 δισ. ευρώ μέχρι το 2027, με στόχο την αναβάθμιση της χώρας με την εγκατάσταση οπτικής ίνας στα 2/3 των γραμμών της επικράτειας. Κάνουμε το επόμενο μεγάλο βήμα, και θα διαθέσουμε εμπορικά ταχύτητες 1Gbps, δηλαδή έως και 5 φορές μεγαλύτερες από αυτές που διαθέτουμε σήμερα, μέσα από την υποδομή μας FTTH. Η απόφαση αυτή αναμένεται να συμβάλει καθοριστικά στη βελτίωση της θέσης της χώρας στους ευρωπαϊκούς και διεθνείς δείκτες, στην ενίσχυση της ανταγωνιστικότητας, και στη βελτίωση της καθημερινότητας των σπιτιών και των επιχειρήσεων. Είναι ένα ακόμη αποφασιστικό βήμα για να φέρουμε την Ελλάδα πιο κοντά στην Κοινωνία των Gigabit».

  • Like 12
  • Thanks 2
  • Haha 11
  • Sad 3