Στο σοβαρό ενδεχόμενο να αλλάξει εκ νέου ιδιοκτησιακό καθεστώς η Forthnet αναφέρεται σημερινό δημοσίευμα της «Καθημερινής», στο οποίο επισημαίνεται ότι η Emirates Ιnternational Telecommunications, ένα χρόνο μετά την είσοδό της στο μετοχικό κεφάλαιο της εταιρείας αναζητά αγοραστή.

 

Όπως σημειώνει το δημοσίευμα, η κρατική επενδυτική εταιρεία με έδρα το Ντουμπάι φέρεται να βρίσκεται σε επαφή με το ευρωπαϊκό fund Advent Ventures Partners, με στόχο τη μεταβίβαση της συμμετοχής της στη Forthnet η οποία ανέρχεται περίπου στο 34%.

 

Τονίζεται επίσης ότι οι επαφές των δύο πλευρών φέρεται να γίνονται σε γνώση της διοίκησης της Forthnet, καθώς και ότι η Emirates International Telecommunications (EIT) θα αποχωρήσει από την ελληνική εταιρεία εφόσον υπάρξει το κατάλληλο τίμημα.

 

Η μετοχή της Forthnet κάνει ράλι στο ταμπλό του ΧΑ καθώς έφτασε να ενισχύεται έως και 17% έχοντας διακινήσει κοντά στα 900.000 τεμάχια με την τιμή της να διαμορφώνεται στα 1,13 ευρώ. Χθες ο τίτλος ενισχύθηκε κατά 9%, ενώ από τις 20 Μαρτίου κερδίζει περί το 65%.

 

Source.png Πηγή: isotimia.gr

 

Ενημέρωση:

Διαψεύδει το περιεχόμενο δημοσιεύματος, περί μεταβίβασης του ποσοστού που κατέχει ο βασικός μέτοχος της Forthnet, Emirates International Telecommunications LLC (ΕΙΤ), στη εταιρεία, ως αναληθές και ανακριβές, με ανακοίνωση της η εισηγμένη. [...]

 

Source.png Πηγή: kerdos.gr