Τον δρόμο της υλοποίησης φαίνεται να έχει πάρει η επιχειρηματική συμφωνία των εταιριών On Telecoms και Vivodi που κυοφορούνταν εδώ και αρκετό χρονικό διάστημα, όπου το ζήτημα της κάλυψης του υψηλού τραπεζικού δανεισμού της Vivodi (που φτάνει τα 88 εκατομμμύρια ευρώ) είναι το κυριότερο για τη σύναψη της τελικής συμφωνίας.

Όπως αναφέρουν πληροφορίες, στη νέα τηλεπικοινωνιακή εταιρία που θα προκύψει από τη σύμπραξη των δύο επιχειρήσεων την πλειοψηφία θα έχουν οι μέτοχοι της On Telecoms, ενώ μικρότερο θα είναι το ποσοστό που θα διατηρήσουν οι υφιστάμενοι μέτοχοι της Vivodi.

 

Η νέα εταιρία θα έχει συνδρομητική βάση που θα προσεγγίζει τους 150.000 συνδρομητές, από τους οποίους μεγαλύτερος αριθμός θα προέρχεται από την On Telecoms, που πρόσφατα ξεπέρασε το φράγμα των 110.000 συνδρομητών LLU.

 

Φιλοδοξία του νέου σχήματος είναι να καταφέρει να επιβιώσει στην ιδιαίτερα ανταγωνιστική αγορά των εναλλακτικών παρόχων, η οποία συνεχώς γίνεται και πιο δύσκολη και τα περιθώρια είναι πολύ στενά.

 

Πάντως, το εγχείρημα είναι ιδιαίτερα δύσκολο όπως προκύπτει και από τα οικονομικά δεδομένα των δύο εταιριών.

 

Το 2008 η On Telecoms είχε κύκλο εργασιών άνω των 42 εκατομμυρίων ευρώ και το σύνολο των υποχρεώσεών της ξεπερνούσε τα 110 εκατομμύρια ευρώ, ενώ η Vivodi, από την πλευρά της, με αντίστοιχου ύψους υποχρεώσεις την προηγούμενη χρονιά είχε κύκλο εργασιών περίπου 38 εκατομμυρίων ευρώ.

 

Source.png Πηγή: euro2day.gr