Μέχρι τα τέλη Ιουνίου αναμένονται τα νεότερα γύρω από τη πραγματοποίηση ή μη της συγχώνευσης μεταξύ On Telecoms και Vivodi.

Αυτό τόνισε στο περιθώριο της χθεσινής ημερίδας της ΕΕΤΤ, ο εκτελεστικός αντιπρόεδρος της On Telecoms, κ. Περικλής Κατσιούλας. Σύμφωνα με τον κ. Κατσιούλα, μέχρι τα τέλη Ιουνίου θα έχει ξεκαθαρίσει, σε μεγάλο βαθμό, αν οι δυο εταιρείες προχωρήσουν στη συγχώνευση τους.

 

Από την πλευρά της On Telecoms, εγείρονται ενστάσεις γύρω από την κάλυψη του τραπεζικού δανεισμού της Vivodi, ο οποίος προσεγγίζει τα 88 εκατ. ευρώ.

 

Η On Telecoms επιθυμεί, το «νέο σχήμα» που θα δημιουργηθεί, να μη βαρύνεται καθόλου από τις τραπεζικές υποχρεώσεις της Vivodi, καθώς μόλις πρόσφατα οι μέτοχοι της On προχώρησαν σε νέα αύξηση μετοχικού κεφαλαίου που έφτασε τα 30 εκατ. ευρώ.

 

Ανεξαρτήτως των διαπραγματεύσεων με τη Vivodi, στην Οn Telecoms, η οποία ανακοίνωσε πριν από ενάμισι μήνα τη συμφωνία με τις Net One – Algonet, συνεχίζονται οι οργανωτικές αλλαγές. Στο πλαίσιο αυτό, από τη θέση του προέδρου της εταιρείας, αποχώρησε ο Νίκος Μανασής, ο οποίος είχε συντελέσει αποφασιστικά στην ίδρυση και μετέπειτα, στην επιχειρησιακή λειτουργία της On Telecoms.

 

Τη θέση του στο διοικητικό συμβούλιο έλαβε ο κ. Ανδρέας Ραλιάς, CEO και CIO της Argonaftis.

 

Οι αλλαγές στην Οn, η οποία προσπαθεί να ορθοποδήσει οικονομικά, καθώς σε αντίθετη περίπτωση στενεύουν τα περιθώρια βιωσιμότητας, αναμένεται να συνεχιστούν.

 

Ενστάσεις στη δημιουργία πανελλαδικού δικτύου οπτικών ινών

 

Μετά τον ΟΤΕ και η On Telecoms διατηρεί σοβαρές ενστάσεις γύρω από τη δημιουργία πανελλαδικού δικτύου οπτικών ινών. Ο εκτελεστικός αντιπρόεδρος της ΕΕΤΤ Περικλής Κατσιούλας, κατά τη διάρκεια της χθεσινής ημερίδας της ΕΕΤΤ, εξαπέλυσε δριμεία επίθεση κατά του ελληνικού Δημοσίου, σημειώνοντας ότι «ούτε είναι ορατή η υλοποίηση του δικτύου, ούτε φτάνουν τα 2 δισ. ευρώ».

 

Μάλιστα, εκτίμησε ότι το εν λόγω δίκτυο θα έχει τη τύχη των σηράγγων του ΟΣΕ που «όλο φτιάχνονται και ποτέ δεν τελειώνουν».

 

Πάντως, η εταιρεία ξεπέρασε το φράγμα των 110.000 συνδρομητών LLU, αν και ο αριθμός αύξησης νέων πελατών βαίνει μειούμενος σε σχέση με παλαιότερα.

 

Η τηλεπικοινωνιακή εταιρεία, στο τέλος του 2008, διέθετε πελατειακή βάση 103 χιλιάδων συνδρομητών, ενώ την ίδια περίοδο ο κύκλος εργασιών ανήλθε στα επίπεδα των 48 εκατ. ευρώ.

 

Από τα τέλη του 2008, όταν και ανακοινώθηκε επισήμως η ακύρωση της συγχώνευσης με τη Ζήνων, μέσω της οποίας η On Telecoms θα εισερχόταν στο Χ.Α., η εταιρεία φερόταν να βρίσκεται σε επαφές με επενδυτικά σχήματα και στρατηγικούς επενδυτές για την επίτευξη μετοχικής συνεργασίας, προωθώντας παράλληλα το θέμα της αύξησης κεφαλαίου.

 

Source.png Πηγή: capital.gr