Η οικονομική κρίση, οι νέοι φόροι και ο πόλεμος τιμών στην κινητή απειλούν τα έσοδα και τα περιθώρια λειτουργικού κέρδους - "Άνθρακες" το πρόγραμμα εθελουσίας εξόδου.

 

Ένα δύσκολο β΄ εξάμηνο αναμένει τον ΟΤΕ μέσα στο 2009, καθώς η κρίση φαίνεται ότι έχει αρχίσει να πλήττει σημαντικά και τον "αμυντικό" κλάδο των τηλεπικοινωνιών. Στελέχη της αγοράς θεωρούν κρίσιμο παράγοντα το πόσο θα διαρκέσει η οικονομική ύφεση, συμπληρώνοντας ότι (διεθνώς) αν η περίοδος της κρίσης υπερβεί το δωδεκάμηνο τότε επηρεάζονται δυσμενώς και τα telecoms.

 

Από τη μία πλευρά τόσο οι επιχειρήσεις όσο και οι ιδιώτες πελάτες επιδιώκουν λόγω της κρίσης χαμηλά τιμολόγια, ενώ παράλληλα σε ό,τι αφορά τις εταιρίες ξεκίνησε από την αρχή του έτους ένας πόλεμος τιμών στην κινητή τηλεφωνία, που ωστόσο άρχισε από τον ανταγωνισμό, όμως θέλει τον ΟΤΕ να προσαρμόζεται άμεσα προκειμένου να μην απολέσει μερίδια αγοράς.

 

Η κινητή τηλεφωνία επίσης, στην οποία ο Οργανισμός πόνταρε πολλά, θα πληγεί και από τα πρόσφατα κυβερνητικά μέτρα, τα οποία θα επιβαρύνουν με πρόσθετους φόρους τον κλάδο, σε μια προσπάθεια "μαζέματος" του δημοσιονομικού ελλείμματος.

 

"Ήταν άστοχα τα μέτρα", δήλωσε σε συνέντευξη Τύπου ο πρόεδρος του ΟΤΕ κ. Π. Βουρλούμης, ο οποίος διαμαρτυρήθηκε και για το πλαίσιο στη σταθερή τηλεφωνία, λέγοντας ότι "η ρυθμιστική αρχή δεν μας επιτρέπει να βγάλουμε προϊόντα, μας απαγορεύει να πουλάμε φθηνά και μας υποχρεώνει να δίνουμε φθηνά τα ULL στους ανταγωνιστές μας".

 

Source.png Πηγή: euro2day.gr