Στο μικροσκόπιο της διοίκησης του ΟΤΕ έχει τεθεί το νέο επιχειρησιακό σχέδιο του Οργανισμού, το πρώτο που θα εγκριθεί και από την Deutsche Telekom Πληροφορίες αναφέρουν ότι θα συζητηθεί στην επόμενη συνεδρίαση του διοικητικού συμβουλίου εντός του Νοεμβρίου.

 

Από τα πλέον ενδιαφέροντα σημεία του αποτελεί η πρόβλεψη για τις τηλεφωνικές γραμμές που θα μεταφερθούν από τον ΟΤΕ στους ανταγωνιστές του την επόμενη τριετία. Αναφορικά με την τρέχουσα χρήση ο Οργανισμός εκτιμούσε ότι οι συνολικές τηλεφωνικές γραμμές που θα απολέσει θα ήταν περί τις 400.000 ώστε στο σύνολό τους να φθάσουν τις 670.000.

 

Με βάση τα στοιχεία που έχουν ανακοινωθεί μέχρι στιγμής πιθανότατα να είναι μερικές χιλιάδες λιγότερες από τις αρχικές εκτιμήσεις του, αφού στην πορεία έχουν παρουσιαστεί, όπως είναι γνωστό, σημαντικά προβλήματα σε αρκετούς εναλλακτικούς παρόχους. Οι δυσκολίες μάλιστα μπορεί και να ενταθούν στην επόμενη χρονιά αφού σχεδόν όλες οι τηλεπικοινωνιακές εταιρείες έχουν ανάγκη από χρηματοδότηση, σε μια χρονική συγκυρία που οι δυνατότητες να βρεθεί είναι περιορισμένες.

 

Επίσης το γεγονός ότι μια σειρά από εταιρείες (Lannet, Altec Teledome έχουν μπει σε διαδικασία συνδιαλλαγής και η μια εξ αυτών σε πτώχευση σημαίνει ότι ο ΟΤΕ θα υποχρεωθεί φέτος να διαγράψει κάποιες από τις οφειλές τους που στο σύνολό τους ξεπερνούν τα 50 εκατ. ευρώ.

 

Στη φετινή χρήση, εκτός απρόοπτου, θα περάσει ακόμη η αντιστροφή της πρόβλεψης για την εθελουσία, ύψους περίπου 200 με 220 εκατ. ευρώ εφόσον ολοκληρωθεί η διαδικασία παραχώρησης του 4% των μετοχών του Οργανισμού προς το ασφαλιστικό ταμείο των εργαζομένων. Πληροφορίες που έχει ήδη δημοσιεύσει η «Ν» αναφέρουν πως το θέμα αυτό βρίσκεται στο στάδιο της τελικής επεξεργασίας της διαδικασίας που θα ακολουθηθεί.

 

Η ωφέλεια αυτή, ωστόσο, ως ένα βαθμό θα αναιρεθεί από την εγγραφή του κόστους της μίνι εθελουσίας των περίπου 630 υπαλλήλων, περί τα 170 εκατ. ευρώ, η οποία θα ακολουθήσει. Σχετικά με τον αριθμό των εργαζομένων με ενδιαφέρον αναμένεται αν η Deutsche Telekom θα επιδιώξει και νέα μείωση, καθώς οι δαπάνες για το προσωπικό συνεχίζουν να θεωρούνται υψηλές (περίπου 30% επί των εσόδων).

 

Source.png Πηγή: naftemporiki.gr