Κατά καιρούς έχουμε αναφερθεί σε προσπάθειες ή και επιτυχίες του τεχνολογικού αναπτυξιακού κλάδου να βοηθήσει τα άτομα με ειδικές ανάγκες να νιώσουν πιο αποδεκτοί στο περιβάλλον. Μερικές φορές όμως μια απλή λύση είναι αρκετή.

Η εφαρμογή Be My Eyes, η οποία είναι διαθέσιμη για iOS συσκευές, μπορεί "γίνει" τα μάτια σε κάποιο άτομο με περιορισμένη όραση χάρη σε κάποιον άλλο που μπορεί να μένει στο άλλο άκρο της Γης. Πρακτικά, αυτό που κάνει η εφαρμογή είναι να επιτρέπει σε κάποιο δεύτερο άτομο εθελοντικά να "γίνει" τα μάτια του χρήστη. Αυτό επιτυγχάνεται αν για παράδειγμα ο χρήστης βιντεοσκοπήσει κάποιο αντικείμενο ή κάποιο κείμενο και ο εθελοντής το αναγνωρίσει αντ' αυτού. Έτσι, θα είναι σαν να καλεί την εξυπηρέτηση πελατών αλλά με τη βοήθεια ενός βίντεο και ειδικά σχεδιασμένο για άτομα με περιορισμένη όραση.

 

Το Be My Eyes ξεκίνησε από τη Δανία πριν μερικούς μήνες και επεκτείνεται σταδιακά και σε άλλες χώρες κυρίως λόγω της απήχησής του στους χρήστες του και μέσω του marketing του Apple App Store.

 

Προς το παρόν η εφαρμογή είναι σε δοκιμαστική φάση προσπαθώντας να βρει εθελοντές (μέχρι στιγμής έχει 700 εθελοντές) είτε με είτε χωρίς πρόβλημα όρασης για να τη δοκιμάσει και να την αναπτύξει, αρχίζοντας από τη πλατφόρμα της Apple και στη συνέχεια και για τις Android συσκευές.

 

 

Link.png Site: SlashGear