Μετά από σωρηδόν κάλυψη από τα Μέσα, τρεις εκδόσεις public beta και επτά εκδόσεις release candidate, το Flash 10.1 έφτασε στην τελική του έκδοση. Ο installer για το Flash 10.1 plug-in έκανε σιωπηρά την εμφάνισή του στη ιστοσελίδα get.adobe.com/flashplayer νωρίτερα σήμερα. Οι εκδόσεις του installer για Windows «ζυγίζουν» περίπου 2.5 MB για τον Internet Explorer και τους άλλους browsers.

 

Εκτός και αν ζούσατε κάτω από μία πέτρα από τον περασμένο Οκτώβριο και μετά, θα γνωρίζετε σχετικά με το δυνατό χαρακτηριστικό του Flash 10.1: Hardware επιτάχυνση του H.264 video σε Windows PCs με συμβατούς επεξεργαστές γραφικών. Οι συνοδευτικές σημειώσεις της τελευταίας έκδοσης release candidate εμφάνιζαν μία λίστα με υποστηριζόμενες GPUs, στις οποίες περιλαμβάνονταν οι σειρές Nvidia GeForce και Ion, η AMD Radeon HD, οι ενσωματωμένες GPUs σειράς 4 της Intel (και νεότερες), καθώς και οι αποκωδικοποιητές Crystal HD της Broadcom.

 

Χάρις στο Flash 10.1, ακόμη και αδύναμοι υπερφορητοί Η/Υ και ορισμένα netbooks θα μπορούν τώρα να αναπαράγουν YouTube videos υψηλής ανάλυσης. Αυτή η δυνατότητα είχε ήδη καθυστερήσει αρκετά, καθώς η hardware επιτάχυνση ήταν δυνατή για διάφορα video formats εδώ και μερικά χρόνια.

 

Link.png Site: The Tech Report

File.png Download: Flash 10.1 download