Σημαντική μέρα για την Adobe η σημερινή αφού παρουσιάζει το CS5, την ανανεωμένη σουίτα εφαρμογών της εταιρείας που περιέχει την έκδοση CS5 κορυφαίων προγραμμάτων όπως Photoshop, Illustrator, Premiere Pro, Dreamweaver και Flash.

 

Η ναυαρχίδα της σουίτας είναι φυσικά το Photoshop CS5 το οποίο θα κυκλοφορήσει για πρώτη φορά και σε 64bit έκδοση για υπολογιστές Mac. Στο νέο Photoshop υπάρχουν εντυπωσιακά νέα χαρακτηριστικά όπως το Puppet Warp και Content Aware Fill με το οποίο γίνεται παιχνιδάκι η αφαίρεση αντικειμένων από μια φωτογραφία.

 

Στο Adoobe CS5 περιλαμβάνεται και το Flash 10.1 για desktop/mobile πλατφόρμες ενώ το Flash CS5 δίνει τη δυνατότητα στους προγραμματιστές να μετατρέψουν τα Flash animations σε κώδικα HTML 5. Με το τρόπο αυτό, οι τελευταίες εκδόσεις των browser θα μπορούν να αναπαράγουν τα animation χωρίς την ανάγκη ύπαρξης Flash plugin.

 

Συνολικά η Creative Suite 5 θα κυκλοφορήσει σε 5 διαφορετικές εκδόσεις (Master, Design Premium/Standard, Web Premium, Production Premium) για PC/Mac με τιμές που ξεκινούν από τα $1299 και φτάνουν τα $2599.

 

Link.png Site: Adobe Creative Suite 5

Video Video:

Video Video:

Video Video: