Σχεδόν ταυτόχρονα με τη διάθεση της σουίτας Adobe CS4, η εταιρεία από το San Jose ανακοίνωσε τη νέα έκδοση του δημοφιλούς Adobe Flash Player. Η έκδοση 10 σηματοδοτεί μια νέα εποχή για την εφαρμογή αναπαραγωγής πολυμέσων στο διαδίκτυο, καθώς ενσωματώνει επιπλέον δυνατότητες για την ποιότητα του ήχου.

 

Η Adobe αποφάσισε να διευρύνει το πεδίο δράσης των developers, προσθέτοντας επιλογές όπως η εισαγωγή φίλτρων ήχου με στόχο την πλήρη παραμετροποίηση του παραγόμενου αποτελέσματος. Σχολιάζοντας τη νέα κυκλοφορία, ο senior product manager της Adobe Justin Everett-Church δήλωσε ότι "οι developers δεν είχαν μέχρι σήμερα τη δυνατότητα να δημιουργήσουν ήχους τόσο δυναμικούς, όσο τα υπόλοιπα στοιχεία του Flash".

 

Δεν είναι, βέβαια, τυχαίο το γεγονός ότι η Adobe προχώρησε στη σχετική ανακοίνωση μόλις μία μέρα μετά τη διάθεση του Silverlight 2.0 από τη Microsoft. Η πλατφόρμα της Microsoft φαίνεται να συνιστά μια αναδυόμενη δύναμη, η οποία μπορεί να απειλήσει την κυριαρχία της Adobe. Με δεδομένη την κυρίαρχη θέση της Microsoft στην αγορά υψηλής τεχνολογίας, απομένει να δούμε αν τελικά το Silverlight θα εξελιχθεί στο "αντίπαλον δέος" για το Flash της Adobe.

 

Source.png Πηγή: pathfinder.gr

File.png Download: Flash Player 10 (NON - IE)

File.png Download: Flash Player 10 (IE)

Link.png Site: όλα τα downloads για τα υποστηριζόμενα λειτουργικά και browsers