Η γνωστή εταιρεία λογισμικού Adobe Systems και η κατασκευάστρια hardware για φορητές συσκευές ARM ανακοίνωσαν την έναρξη της συνεργασίας τους στον τομέα των κινητών τηλεφώνων. Ένας από τους βασικούς όρους του κειμένου προβλέπει ότι η Adobe θα βελτιστοποιήσει τον Flash Player 10 και το Adobe AIR προκειμένου να αποδίδουν τα μέγιστα σε φορητές συσκευές με επεξεργαστές ARM.

 

Ο υπεύθυνος marketing της ARM Ian Drew δήλωσε σε δημοσιογράφο του Reuters ότι "στόχος είναι να φέρουμε παντού την εμπειρία του Internet". Εκπρόσωποι των δύο εταιρειών ανέφεραν ότι τα πρώτα κινητά με το βελτιστοποιημένο λογισμικό θα κυκλοφορήσουν στο δεύτερο μισό του 2009.

 

Αν και δεν είναι ευρέως γνωστό, οι περισσότερες εταιρείες κατασκευής κινητών τηλεφώνων, συμπεριλαμβανομένων των Nokia και Samsung, συνεργάζονται με την ARM, αγοράζοντας από αυτήν τους επεξεργαστές για τις συσκευές τους.

 

Οι τάσεις της αγοράς δείχνουν ένα διαρκώς αυξανόμενο ενδιαφέρον των καταναλωτών για κινητά τηλέφωνα με δυνατότητες Internet. Η εκπληκτική πορεία του iPhone είναι ενδεικτική των νέων συνθηκών και δεν είναι τυχαίο ότι πληθαίνουν διαρκώς οι αντίστοιχες προτάσεις άλλων κατασκευαστών.

 

Source.png Πηγή: e-pcmag.gr