Η Adobe ανακοίνωσε ότι η υποστήριξη του Flash Player στο Chrome OS βρίσκεται στα άμεσα σχέδιά της δίνοντας προτεραιότητα στην λειτουργία επιτάχυνσης video (acceleration for video).

 

Η κοινότητα του Flash αριθμεί 3 εκατομμύρια προγραμματιστές, και όπως φαίνεται η Adobe δε θέλει να καθυστερήσει καθόλου την υποστήριξη των προϊόντων της από το νέο λειτουργικό σύστημα της Google. Για το λόγο αυτό, η υποστήριξη του Flash από το Chrome OS δε θα ξεκινήσει απο την έκδοση 10.2, αλλά από την τρέχουσα σταθερή έκδοση 10.1 η οποία θα παραμετροποιηθεί κατάλληλα. Προς το παρόν, το Chrome OS έχει τη δυνατότητα να αναπαράγει Flash περιεχόμενο αλλά με πολλά προβλήματα ασυμβατότητας που πρόκειται να επιλυθούν πριν την κυκλοφορία των πρώτων φορητών υπολογιστών που τρέχουν την πλατφόρμα του Chrome OS.

 

Όπως δηλώνει η Adobe, "η επιτάχυνση περιεχομένου video, αλλά και οι επιδόσεις του είναι πολύ σημαντικά για έναν φορητό υπολογιστή και για το λόγο αυτό θα υπάρξει συνεργασία με τους μηχανικούς της Google έτσι ώστε η μεταφορά του Flash στο Chrome OS να πραγματοποιηθεί σωστά και απροβλημάτιστα.

 

Το τελευταίο μέρος της ανακοίνωσης της Adobe, περιλαμβάνει ορισμένα στατιστικά στοιχεία. Η μετάδοση video μέσω Flash σημείωνει 100% αύξηση χρόνο με το χρόνο, ενώ καταναλώνονται πάνω από 120 petabytes δεδομένων κάθε μήνα, για την αναπαραγωγή τους.

 

Link.png Site: techspot.com