H Apple ενισχύει τα μέτρα ασφαλείας στον δικό της φυλλομετρητή τον Safari, έπειτα από μια σειρά patches όσον αφορά το κομμάτι του flash player που περιλαμβάνει ο browser.

Ως μέρος του update που κυκλοφόρησε χθες, το OS X πλέον θα μπλοκάρει παλιότερες και ως εκ τούτου ευάλωτες σε ευπαθής εκδόσεις του Flash player, προτρέποντάς τους χρήστες να αναβαθμιστούν στην τελευταία και πιο πρόσφατη έκδοση, εάν επιθυμούν να συνεχίσουν να έχουν πρόσβαση σε Flash-based περιεχόμενο.

 

Επιπλέον προκειμένου να μπλοκάρει παλιότερες εκδόσεις του λογισμικού, η Apple επιστρατεύει το Xprotect malware scanner, που είναι ενσωματωμένο ήδη στο Mac OS X και μπορεί να εντοπίσει και να εξουδετερώσει κακόκοβουλο κώδικα.

 

Η κίνηση αυτή έρχεται ένα μήνα έπειτα από τότε που η Apple ξεκίνησε να μπλοκάρει την Java της Oracle στο OS X για λόγους ασφαλείας. Αυτό αποδείχθηκε κάπως πιο περίπλοκο, καθώς η εταιρεία την προηγούμενη εβδομάδα ανέφερε ότι υπήρξε θύμα οργανωμένης επίθεσης από ομάδα hackers που είχαν στόχο να εκμεταλλευτούν τις ευπάθειες και τα κενά ασφαλείας της Java και όχι τους ίδιους τους χρήστες.

 

Link.png Site: http://news.cnet.com/8301-13579_3-57572176-37/apple-now-blocks-older-versions-of-adobes-flash-player-in-safari/[/url]']cnet.com