Το χρονοδιάγραμμα εκδόσεων του Firefox που δημοσίευσε υπάλληλος της Mozilla έστω κι αν ακόμη χαρακτηρίζεται ως draft (μη-ολοκληρωμένο), φανερώνει την αλλαγή φιλοσοφίας που είχε ήδη προαναγγελθεί εδώ και βδομάδες. Όπως φαίνεται, πλέον αντί να κυκλοφορεί νέα έκδοση κάθε 12 ή 18 μήνες, ο δημοφιλής browser θα αναβαθμίζεται σταθερά κάθε έξι εβδομάδες. Επίσης, ακριβώς όπως ο Chrome, θα αποκτήσει ένα σύστημα 4 καναλιών με πειραματικές και δοκιμαστικές εκδόσεις που θα καταλήγουν στην τελική.

 

firefox-release-schedule.jpg

 

Σύμφωνα με το χρονοδιάγραμμα, κάθε έξι εβδομάδες ο κώδικας θα μεταφέρεται από το ένα κανάλι στο επόμενο έως ότου φτάσει στην σταθερή έκδοση.Το nightly channel (mozilla central) παραμένει ως έχει, ενώ το beta χωρίζεται στα δύο: στο experimental και το Beta κανάλι.

 

Εάν υποθέσουμε ότι το χρονοδιάγραμμα αυτό ή κάποια διορθωμένη έκδοσή του ξεκινήσει να εφαρμόζεται άμεσα, σημαίνει πως οι πρώτες δοκιμαστικές εκδόσεις του Firefox 5 θα κάνουν την εμφάνισή τους μέσα στον Ιούνιο, με την τελική να κυκλοφορεί μέσα στον Σεπτέμβρη.

 

Εάν μάλιστα πιστέψουμε τα όσα μας είπαν εκπρόσωποι της Mozilla στη φετινή CeBIT, τα 4 κανάλια και ο κύκλος εκδόσεων των 6 εβδομάδων δεν θα είναι τα μόνα στοιχεία που θα «δανειστούν» από τον Chrome, αφού θα γίνει προσπάθεια ενσωμάτωσης λειτουργίας αυτόματης αναβάθμισης ακόμη και από έκδοση σε έκδοση, χωρίς να χρειάζεται η παρέμβαση του χρήστη.

 

Link.png Site: DownloadSquad