Το νέο Openoffice 3.1, η δωρεάν σουίτα εφαρμογών γραφείου, μόλις κυκλοφόρησε και οι αλλαγές είναι αρκετές. Ανακοινώνοντας ότι η 3.0 έκδοση έχει "κατέβει" 60 εκατομμύρια φορές μετά την επίσημη διάθεση της το περασμένο Οκτώβριο, η νέα έκδοση φιλοδοξεί να σπάσει αυτό το ρεκόρ.

 

Ως προιόν ανοιχτού λογισμικού, η κοινότητα του OpenΟffice έπαιξε σημαντικό ρόλο για τη διαμόρφωση των νέων χαρακτηριστικών, ψηφίζοντας αυτά που επιθυμούσαν περισσότερο. Επιπλέον έχει προστεθεί η δυνατότητα στους χρήστες να στέλνουν πληροφορίες στην ομάδα ανάπτυξης του OpenOffice 3.1 για το πως ακριβώς χρησιμοποιούν το πρόγραμμα.

 

Στο νέο OpenOffice ξεχωρίζουν η βελτιστοποίηση εμφάνισης των γραφικών με τη χρήση anti aliasing, καλύτερα διαγράμματα στο λογιστικό πρόγραμμα (Calc), κουμπιά μεγέθους γραμματοσειρών, καλύτερη ταξινόμηση καθώς και ένα καλύτερο τρόπο κλειδώματος αρχείων για πιο ασφαλή διαμοιρασμό μεταξύ των χρηστών.

 

Η εξελληνισμένη έκδοση αναμένεται σύντομα από την ελληνική κοινότητα του OpenOffice και για τις πλατφόρμες των Windows, Mac OS X, Linux (Deb και RPM).

 

File.png Download: OpenOffice 3.1 Windows (Αγγλική έκδοση) | Linux RPM | Mac OS X (Intel) | Solaris x86 | Linux DEB

Link.png Site: Ελληνικό OpenOffice

Link.png Site: Όλα τα νέα χαρακτηριστικά