H Lavasoft ξεκίνησε τη διάθεση της δωρεάν έκδοσης του Ad-Aware 2008 μέσω του site της. Σύμφωνα με τα στοιχεία του κατασκευαστή, έχει βελτιωθεί η αναγνώριση των spyware, adware, Trojan horses και hi jacks και η αντιμετώπιση των keyloggers και των προγραμμάτων υποκλοπής κωδικών προστασίας όπως και των rootkits. Επίσης, όπως ισχυρίζεται ο κατασκευαστής, η νέα έκδοση καταναλώνει λιγότερους πόρους του υπολογιστή ενώ διαθέτει και ένα βελτιωμένο μηχανισμό ανίχνευσης. Σημασία έχει δοθεί στην απλότητα της εγκατάστασης και στη συμβατότητα με τα Windows Vista [32bit, 64bit].

 

Μέσω του πρωτοεμφανιζόμενου ThreatWork οι χρήστες μπορούν να στείλουν όλα τα ύποπτα αρχεία σε μια βάση δεδομένων, όπου αυτά θα αναλυθούν από ειδικούς. Βελτιώσεις έχουν γίνει και στη λειτουργία ανανέωσης με τα νέα signatures, οι οποίες υπόσχονται ταχύτερο κατέβασμα και γρηγορότερη εγκατάσταση των updates.

 

To Ad-Aware 2008 κυκλοφορεί και στις εμπορικές εκδόσεις "Plus" [από ?24,95] και "Pro" [από ?36,95]. Και οι δύο αυτές εκδόσεις προσφέρουν, μεταξύ άλλων, πρόσθετη προστασία από ιούς, αναγνώριση σε πραγματικό χρόνο των ψηφιακών κινδύνων και τεχνική υποστήριξη.

 

Η έκδοση "Pro" διαθέτει ένα εργαλείο παρακολούθησης και αξιολόγησης των διεργασιών που εξελίσσονται στο PC, μια λειτουργία για την παρακολούθηση των δικτυακών drives και το Ad-Watch Connect. Το τελευταίο βοηθά στην αναγνώριση κακόβουλων προγραμμάτων που επιχειρούν να υποκλέψουν κωδικούς προστασίας ή ευαίσθητα προσωπικά δεδομένα.

 

Η δωρεάν έκδοση του Ad-Aware 2008 τρέχει στα Windows 2000, XP και Vista, ενώ για το download της θα χρειαστείτε περίπου ελεύθερα 18MB στο σκληρό δίσκο.

 

Source.png Πηγή: e-pcmag.gr

File.png Download: Ad-Aware 2008