Ο Dara Khosrowshahi, CEO της Expedia, επελέγη για να αναλάβει επικεφαλής της Uber, με τις τελικές διαπραγματεύσεις να αναμένεται να ολοκληρωθούν τις επόμενες ώρες.

Ο Khosrowshahi αποτελεί τον «διάδοχο» του Travis Kalanick, τον ιδρυτή της εταιρείας ο οποίος αναγκάστηκε να παραιτηθεί έπειτα από τα συνεχόμενα σκάνδαλα σεξισμού και ρατσισμού που έπληξαν το κύρος της τον τελευταίο καιρό.

 

Ο 48χρονος Khosrowshahi αποτέλεσε CEO της Expedia για 12 χρόνια. Θεωρείται έκπληξη το γεγονός ότι επικράτησε στην κούρσα διαδοχής έναντι των Meg Whitman, CEO της HP Enterprise, και Jeff Immelt, πρώην διευθυντή της General Electric.Ο επικεφαλής της Expedia έχει εκφράσει επικριτικά σχόλια για τον Αμερικανό πρόεδρο, Donald Trump. Κατά τη διάρκεια των ταραχών στο Charlottesville, έγραψε χαρακτηριστικά: «Περιμένω τη στιγμή που ο πρόεδρός μας θα αντεπεξέλθει στις προσδοκίες του πόστου του, και εκείνος αποτυγχάνει συνεχώς».

 

Η Uber αναζητούσε ένα έμπειρο διευθυντικό στέλεχος, το οποίο θα βάλει τάξη στο χάος που άφησε πίσω του ο Kalanick και θα βοηθήσει την εταιρεία να ανακτήσει το κύρος της. Έτσι, ανάμεσα σε άλλα, ο Khosrowshahi θα πρέπει να αναμορφώσει την εργασιακή κουλτούρα, ώστε να αποφευχθούν νέες κατηγορίες ρατσισμού και σεξισμού, να διορίσει νέους επικεφαλής του οικονομικού και του επιχειρησιακού τμήματος, όπως και να διαχειρισθεί αρκετές νομικές διαμάχες.

 

Link.png Site: Guardian