Οι εταιρείες LG Electronics και VW (Volkswagen AG) ανακοίνωσαν ότι θα συνεργαστούν πάνω σε μία νέα πλατφόρμα “connected car”, με στόχο την σύνδεση των αυτοκινήτων με μία ευρεία γκάμα εξωτερικών συσκευών και gadgets.

Οι δύο εταιρείες, θα συνεργαστούν τα επόμενα χρόνια για να βελτιώσουν τόσο την εμπειρία infotainment στα αυτοκίνητα της Γερμανικής αυτοκινητοβιομηχανίας, ωστόσο περισσότερο ενδιαφέρον έχει το “integration” με υπηρεσίες smart home. Ο στόχος λοιπόν, σύμφωνα με την ανακοίνωση της VW, είναι ο οδηγός να μπορεί να παρακολουθήσει και να ελέγξει τις έξυπνες οικιακές συσκευές στο σπίτι του (π.χ τα φώτα, τον κλιματισμό, τα συστήματα ασφαλείας ή άλλες οικιακές συσκευές) από τον δρόμο και την άνεση του αυτοκινήτου του.

 

Αν και η αναμφισβήτητα χρήσιμη, την συγκεκριμένη λειτουργικότητα οι χρήστες μπορούν να την έχουν και μέσω των κινητών τους τηλεφώνων, οπότε θα έχει ενδιαφέρον να δούμε πως οι LG και VW σκοπεύουν να κάνουν την πλατφόρμα τους καλύτερη.

 

Η πλατφόρμα επίσης θα προσφέρει ένα “context-sensitive notification center” που θα στέλνει μηνύματα στους οδηγούς με ασφάλεια. Κάτι τέτοιο επίσης βλέπουμε και σε υπάρχουσες πλατφόρμες αυτοκινήτου όπως είναι τα Android Auto και Apple CarPlay. Η LG επίσης παρέχει συστήματα ήχου και μπαταρίες στην VW, οπότε είναι ήδη στρατηγικός συνεργάτης.

 

Link.png Site: Engadget