Αν επισκεφτείτε την έκθεση CES στο Las Vegas μετά το 2021, ενδεχομένως θα έχετε την ευκαιρία να πάρετε μία γεύση από το μέλλον των μεταφορών.

Επίσης, αν έχετε ήδη επισκεφτεί την έκθεση έστω και μία φορά, τότε θα γνωρίζετε την πραγματική ανάγκη για αλλαγές στον τομέα των μεταφορών (παρόλο που υπάρχουν πολλές επιλογές), αφού το εκθεσιακό κέντρο είναι πραγματικά αχανές και ο χρόνος… ελάχιστος. 

Η Αρχή Συνεδρίων και Επισκεπτών του Λας Βέγκας ανακοίνωσε την πρόταση της να επιλεγεί η εταιρεία του Elon Musk, The Boring Company (TBC) για να αναλάβει τον σχεδιασμό, την κατασκευή και την λειτουργία ενός κλειστού βρόχου από υπόγειες σήραγγες με αυτόνομα ηλεκτρικά οχήματα υψηλής ταχύτητας που θα μεταφέρουν τους επισκέπτες της έκθεσης στους χώρους του συνεδριακού κέντρου σε ελάχιστο χρόνο. Το έργο επίσης θα κατασκευαστεί με πρόβλεψη να συνδέσει τα Downtown, Las Vegas Convention Center, Las Vegas Boulevard Resort Corridor, McCarran International Airport, Las Vegas Stadium κ.ά.

Η εταιρεία του Elon Musk, Boring Company πιστεύει ότι το σύστημα με τις υπόγειες σήραγγες θα μπορούσε να είναι έτοιμο σε έναν χρόνο, και μία πρόχειρη εκτίμηση του κόστους βρίσκεται μεταξύ $35 εκατομμυρίων και $55 εκατομμυρίων. Το ακριβές κόστος ωστόσο θα ξεκαθαρίσει αφότου υποβληθούν συγκεκριμένα σχέδια και μετά τις διαπραγματεύσεις που αναμένεται να ξεκινήσουν τον Ιούνιο του 2019.  

Το συνεδριακό κέντρο του Las Vegas είναι μία τεράστια εγκατάστασης που με την επέκταση του θα φτάνει σχεδόν τα 3,5 χιλιόμετρα. Το έργο που θα αναλάβει η Boring Company θα μπορούσε να διευκολύνει τις μεταφορές των επισκεπτών, και θα ανακούφιζε τις ήδη υπάρχους επιλογές μεταφοράς, όπως τον σιδηρόδρομο, τα μικρά λεωφορεία, τα ταξί κ.ά.

Αν όλα πάνε καλά και τελικώς μπουν οι υπογραφές στα συμβόλαια, θα είναι μία μεγάλη νίκη για την εταιρεία του Elon Musk μετά από μία σειρά από αποτυχίες όπως ήταν η εγκατάλειψη των σχεδίων της για τη σήραγγα LA Westside και τις υπόγειες σήραγγες στο Chicago που φαίνεται να συναντούν αντιστάσεις.

Engadget

  • Like 3